Sport

Vuurzee gaat als de brandweer in Terherne

Onderstaand verslag van de Vuurzee ontvingen wij van stuurman Barry.

Zaterdag 22 juni roeide de bemanning van de Vuurzee de Kameleon Race in Terherne. In alle vroegte knoopten we de sloep achter de bus, beschikbaar gesteld door Hopman Bouw Support. Met volle vaart naar Terherne, het kranen was mooi vroeg. Aangekomen werd de sloep snel het water in getakeld. Daarna volgde voor de stuurman en bijrijder een verassing, de parkeerplaats was een twintig minuten lopen. Maar niet getreurd en vol goede moed wandelen we die kant op.

Aangekomen bij de Start/Finish stond de koffie al klaar. Onze trouwe supporters waren met hun plezierboten in grote getallen naar Terherne gekomen. De zon scheen, de wind trok aan en de lucht was blauw. Oftewel een topdag voor een leuk stukje roeien. Na een wat warrig palaver, iets met het verschil tussen bakboord en stuurboord, gauw de sloep in. Snel installeren en even snel een warming-up. 

 

Om 13:06 uur klonk ons startsein. De dames maakten een prachtige start en al snel voeren we op volle stoom. Sterker, iets te vol. Dit merkte de stuurman snel op en probeerde het slagtempo iets naar beneden te krijgen. Na een aantal pogingen zag hij dat dit aan dovemans oren was. Dus dan maar het leugentje om bestwil. ‘Gaat mooi, lekker gemiddeld 28’. De waarheid was dat ze voor constant 30 slapen per minuut maakten. In de eerste fase hadden we harde wind tegen en een beste golfslag. Maar dat ging prachtig, hard en gelijk.

Rond het eiland voelden we de wind achter ons komen en liep de sloep prachtig. Via de brug waar ook de start was, liep de sloep gestaag naar de tweede fase van de race. Aan alles voelde we dat we mooi en hard roeiden. Maar de eerste dipjes komen natuurlijk altijd een keer. Extra drinken en eten in verband met de warmte… en weer door!

Het venijn zat hem in deze race toch in de staart. Wind tegen in het laatste stuk, er kwam geen einde aan. Maar de brug kwam in zicht en het lawaai van de finish werd hoorbaar. De dames gaven nog het laatste stukje kracht en er kwam nog zelfs een prachtige eindsprint. Toen de brug richting eindsprint! Onze voorganger trok alle riemen in en de stuurman zag dat ze bijna stil kwamen te liggen. Snelle beslissing, aan één kant door roeien. Dat zorgde er gelukkig voor dat we de zeer sterke stroming en wind trotseerden. Het geschreeuw en aanmoediging van de supporters maakte de dames nog sterker! In de laatste 200 meter vloog de Vuurzee richting de eindstreep. De dames hebben de race geroeid in 2 uur en 8 minuten.

Dit succesvolle en vooral sterke team is nog op zoek naar nieuwe roeisters, schroom niet en meld je vooral aan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda