Sport

Vooruitblik komend weekend bij HMHC

Komend weekend is er weer een gewoon hockeyweekend bij HMHC. Na de lange weekenden van de laatste weken, waarop er ook op vrijdag en maandag werd gespeeld is er komend weekend gewoon alleen op zaterdag en zondag hockey. Ook op doordeweekse dagen is er overigens wel veel te doen aan de Westerzeedijk. Op alle avonden wordt getraind. Afgelopen week was er een spelbegeleidersavond op de club en binnenkort starten weer de scheidsrechtercursussen.

 

 

Zaterdag jeugddag

Zoals iedere zaterdag is het dan jeugddag bij HMHC. Het weekend wordt afgetrapt door het jongste team, Mix F1, om 9.30 uur. De oudste jeugd, MA2, sluit om 15.00 uur de zaterdag af. Hieronder staat het complete programma. Iedereen is natuurlijk weer van harte welkom om de (klein)kinderen, vrienden en vriendinnen aan te komen moedigen.

 

Zondag: heren en veteranen spelen thuis, dames hebben vrij weekend

Op zondag spelen beide herenteams van HMHC thuis. De veteranen/35A spelen thuis tegen Daring uit Veendam. Heren 1 speelt daarna om 13.15 uur thuis tegen Meppel. Dat worden weer twee spannende wedstrijden. Coach Alex Nieuwland kijkt met gemengde gevoelens terug op vorige week waarin zowel werd gewonnen als verloren van HVA uit Assen: “We hebben vrijdagavond uitstekend gespeeld en daarmee ons visitekaartje afgegeven. Zondag was HVA vooral effectiever dan wij. Meppel heeft evenveel punten als wij, dus we gaan aanstaande zondag weer voor de drie punten.”

Omdat Hondsrug uit Zuidlaren zich teruggetrokken heeft uit de competitie, spelen de Dames dit weekend geen wedstrijd. Volgende week spelen ze weer een thuiswedstrijd, dan tegen Hoogeveen.

 

Alertheid blijft nodig

Nu we ook in Friesland het aantal corona-/covid-gevallen weer zien toenemen, is het van belang dat ze ook rond de hockeyvelden alert blijven en ons aan alle regels blijven houden. De belangrijkste zijn welbekend: niet komen als je ziek bent, houd 1,5 meter afstand van elkaar, gebruik ontsmettingsmiddelen en gebruik mondkapjes in de auto naar uitwedstrijden. Bij HMHC volgen we daarmee de adviezen van KNHB en RIVM. Meer informatie, ook over de verschillen bij jeugd en volwassenen, is te vinden op www.KNHB.nl.

 

Succesvolle spelbegeleidersavond

Op dinsdag 22 september werd er weer een spelbegeleidersavond georganiseerd door de technische commissie van HMHC in het clubhuis, uiteraard corona-proof. Deze avond werd verzorgd door Grietje Bouma, met haar jarenlange hockeyervaring. De opkomst was prima, zowel van ouders als van jonge leden die ook wel eens een wedstrijd van de allerjongsten willen begeleiden. Komend voorjaar wordt er weer zo’n avond georganiseerd.

 

Harlinger Sportakkoord: burgemeester op bezoek bij HMHC

Op vrijdag 25 september brengt burgemeester Roel Sluiter ’s middags een bezoek aan het hockeycomplex van HMHC. Hij zal dan onder meer een kijkje nemen bij de trainingen van de jongste jeugdteams. Dit in het kader van het ondertekenen van het Harlinger Sportakkoord door zowel de gemeente als door het bestuur van HMHC. Vele Harlinger sportverenigingen ondersteunen dit belangrijke akkoord, met als doel om kinderen meer en vaker te laten sporten. En dat kan bij HMHC van 4 jaar oud tot en met de Veteranen.

 

Programma 

Zaterdag

9.30 Mix F1 – Sneek

10.30 Mix E8-1 – Westerkwartier

11.00 Steenwijk – MC1

12.00 Mix D1 – GHBS

12.45 Stix – MC2

13.30 MB2 – Lemmer

14.30 GHBS – MA1

15.00 MA2 – Quick Stick

15.50 GHBS – JC1

Zondag

11.45 Veteranen/35A – Daring

13.15 Heren 1 - Meppel

|Doorsturen

Buienradar



Agenda