Sport

Voorlopig geen wedstrijdhockey bij HMHC

Het zal niemand zijn ontgaan: sinds afgelopen dinsdag hebben we in heel Nederland weer te maken met strengere maatregelen vanwege corona/COVID-19. De jeugd onder de 18 mag gelukkig blijven trainen. De competities worden echter volledig stilgelegd. Trainen voor senioren is wellicht mogelijk in kleinere groepen van maximaal vier deelnemers per groep, dat wordt nog onderzocht in samenwerking met de hockeybond, de andere Friese hockeyclubs en gemeente Harlingen. 

Het is natuurlijk niet geheel onverwacht, ook in onze regio neemt het aantal besmettingen helaas toe. En dat vraagt alertheid van ons allemaal. Toch was de teleurstelling bij de hockeyers groot, er werd al weer uitgekeken naar het vervolg van de competities na de herfstvakantie.

De maatregelen op het complex van HMHC zijn prima voor elkaar en worden, in het algemeen, goed nageleefd. Ook deze maatregelen worden nu weer wat strenger: kleedkamers en douches mogen niet meer worden gebruikt. Alleen toiletbezoek en ophalen en opruimen van trainings- en keepersmaterialen is nog mogelijk. De kantine was al gesloten en blijft dat voorlopig ook.

Over een aantal weken weten we meer. Juist nu is gezondheid en blijven bewegen van groot belang voor jong en oud en dus kijkt HMHC wat er allemaal wel kan. In ieder geval kan de jeugd dus gewoon blijven trainen, ook nieuwe leden zijn gewoon welkom om te ervaren hoe leuk hockey is. Over de senioren horen we binnenkort meer.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda