Sport

Voorjaars-regioviswedstrijd

Op 14 april is de voorjaars-regiowedstrijd gevist, georganiseerd door de gezamenlijke besturen van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie. De vislocatie was de Workumer Trekvaart bij Parrega. De organiserende vereniging was deze keer HSV Ons Genoegen uit Makkum. Er deden 33 vissers mee aan de wedstrijd en er werd gevist van 9.00-13.00 uur. Er werd in vier vakken gevist, waarvan twee vakken (A en B) tussen Tjerkwerd en Parrega en twee vakken (C en D) tussen Parrega en Workum.

De prijswinnaars.

Om 7.30 uur werden de visstekken verloot in dorpshuis de Gearhing te Parrega. Na het openingswoord van Harrie Olde Olthof vertrok iedereen naar de waterkant en kon worden begonnen met het opbouwen van de stek. Om 9.00 uur klonk het beginsignaal.

 

Het was bewolkt weer, met vrijwel geen wind. Er werd door vrijwel alle vissers goed gevangen, de vangsten bestonden hoofdzakelijk uit brasem, blankvoorn en kolblei. Veel vissers hadden een net vol vis, maar vielen toch nog buiten de prijzen. Na vier uur gevist te hebben ging om 13.00 uur het eindsignaal en werd na de weging de prijsuitreiking gehouden in  dorpshuis de Gearhing, waar voor iedereen een snack klaar stond. Hierna ging spreker Harrie Olde Olthof over tot de prijsuitreiking en kregen de prijswinnaars een vleespakket mee naar huis. Na afloop werd een groepsfoto van de prijswinnaars gemaakt.

 

De uitslag is als volgt:

Vak A:

1) Piet Roedema, HSV Ons Genoegen, 8.091 gram

2) Fred vd Ham, HSV de Bears, 6.317 gram

3) Bote Brandsma, HSV de Voorn, 5.841 gram

Vak B:

1) Anne Dirk van Assen, HSV de Deinende Dobber, 7.337 gram

2) Piet Bakker, HSV de Bears, 5.033 gram

3) Bé Sluiter, HSV Ons Genoegen, 4.631 gram

Vak C:

1) Koos Pit, HSV de Bears, 8.791 gram

2) Rob Ras, HSV Ons Genoegen, 8.221 gram

3) Harrie Olde Olthof, HSV Ons Genoegen, 7.856 gram

Vak D:

1) Pier Schram, HSV de Bears, 8.032 gram

2) Frans Temme, 6.868 gram

3) Klaas Bakker, HSV Ons Genoegen, 6.208 gram

|Doorsturen