Voetbal

Voorbeschouwing Hardegarijp – Zeerobben:
Het gaat nog wel ergens om

Zowel Hardegarijp als Zeerobben hebben nog wel iets om voor te spelen. Hardegarijp, met 14 punten uit 21 wedstrijden, zal moeten winnen om nog kans te maken op nacompetitie ter voorkoming van degradatie, Workum ligt daarvoor nog binnen handbereik met 20 punten en nog drie duels te gaan. 

Bij puntenverlies zaterdag is het schier onmogelijk om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het voetbalseizoen voor de gastheren is niet zo verlopen als gehoopt. Drie winstpartijen, onder andere tegen runner-up Leovardia, en vijf keer gelijk, onder andere tegen afgetekend kampioen Burgum. Dit geeft wel aan, dat Zeerobben alle zeilen bij moeten zetten om het moeilijk te bespelen Hardegarijp de drie punten af te snoepen. In de thuiswedstrijd vlak voor de winterstop werd er nog wel ruim gewonnen, 4-1. 

Zeerobben kan in het slot van deze razend spannende competitie nog voor een prijsje gaan. Stiens en Leovardia pakken de eerste respectievelijk tweede periode. Voor de derde periode heeft Zeerobben de beste papieren. De Harlingers staan op de vierde plek in de ranglijst en die geeft recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie. Concurrenten in deze strijd zijn SWZ, Wolvega en Balk. Met twee klinkende overwinningen en een meer dan verdiend gelijkspel thuis tegen het taaie VVI zouden drie punten uit tegen Hardegarijp Zeerobben weer dichter bij een mooi slot kunnen brengen. Veel steun zal er opnieuw zijn van de vaste supportersschare uit Harlingen. We hopen op een sportieve wedstrijd met natuurlijk winst voor de bezoekers uit Harlingen.

Zaterdag 13 mei, Hardegarijp – Zeerobben, aanvang: 14.30 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda