Sport

Volop hockey bij HMHC op zaterdag en zondag

Komend weekend beginnen de hockeycompetities weer. Bij de Harlinger Mixed HockeyClub zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. De trainingen zijn weer begonnen en commissies hebben elkaar weer ontmoet ter voorbereiding op dit seizoen. Het komende seizoen zal het zowel op zaterdag als op zondag gezellig druk zijn op de club aan de Westerzeedijk.

 

Nieuw: jongste hockeyers spelen onderling toernooi

Op zaterdagochtend speelt de jongste hockey jeugd iedere week een onderling toernooi. We hebben het dan over de F-jeugd van 6 en 7 jaar, zodat ze vast kunnen wennen aan de echte wedstrijdjes na de herfstvakantie. Er zijn intussen zo’n twintig spelers en speelsters, die 3 tegen 3 wedstrijdjes spelen. Je bent van harte welkom om mee te komen doen met deze leuke groep.

De andere jongere jeugd speelt daarna in de loop van de ochtend op een half veld. De Mixed E8 spelen met minder spelers, maar met echte hockeyregels. Ze doen zelfs al aan strafcorners. En ook hier is ruimte voor nieuwe leden.

 

Oudere jeugd in elftallen

De rest van de dag wordt gevuld door de elftallen. Daarvan heeft HMHC dit jaar negen teams, van D- tot en met A-jeugd, jongens en meisjes. Zij spelen wedstrijden tegen clubs uit het hele noorden.

 

Groei op zondag

Ook op de zondagen zal vanaf dit seizoen volop hockey te zien zijn aan de Westerzeedijk. Voor het eerst in de historie van HMHC zijn er twee dameselftallen. Bij de heren speelt een herenelftal en een veteranenelftal. Dit seizoen zijn er drie zondagen, waarop alle vier teams thuis spelen. Net als de afgelopen jaren maken we daar dan een Super Sunday van, vol gezelligheid en clinics voor de jongste jeugd. Noteer 13 oktober dus maar vast in de agenda.

 

Hockey op maandag en vrijdag

En dan zijn er nog twee teams die niet in het weekend maar juist op doordeweekse avonden hockeyen. Op maandagavond de gemengde trimhockeygroep, dames en heren, die maandelijks ergens in Friesland twee wedstrijden spelen. Nieuw is de dames trainingsgroep op vrijdagavond, waar sinds kort een groep dames begonnen is met de basistechniek van hockey.

 

Schoolhockey

Sinds een aantal jaren worden er door HMHC af en toe clinics gegeven aan en op verschillende scholen in Harlingen en omstreken. Soms zelfs in Franeker en Sexbierum, maar steeds vaker op het veld in Harlingen. Op vrijdag 20 september vindt er een hockeytoernooi plaats voor de groepen drie en vier. Op deze manier zorgen ze ervoor dat de jeugd sportief bezig is en kennismaakt met een teamsport als hockey. Voorafgaand aan het toernooi krijgen de groepen een aantal hockeylessen tijdens de gymles.

 

Volop in ontwikkeling

Het bovenstaande laat wel zien dat HMH C een club is die volop leeft en in ontwikkeling is. Dan is het ook nodig om te werken aan onderlinge afspraken en beleid. De Hoofdtrainers hebben hiervoor een nieuw technisch beleidsplan geschreven in nauwe samenwerking met de Technische Commissie. De afgelopen week is dit beleid besproken met alle trainers en alle coaches om meer structuur aan te brengen in trainingen en wedstrijden en zo de hockeykwaliteit te bevorderen.

 

Meer dan hockey

Het komend seizoen wordt er ook weer het nodige georganiseerd door de activiteitencommissie. Denk daarbij aan een welkom terug borrel, filmavonden, glow in the dark hockey, sinterklaasviering, een pub quiz en de succesvolle Rabobank hockey dag in het voorjaar van 2020, op 10 april.

 

Kortom, er gebeurt veel aan de Westerzeedijk. Heb je zin om een keer mee te trainen om te kijken of het wat voor je is, dan ben je van harte welkom. Iedere avond wordt er getraind, dus kom gewoon even langs. Je kunt ook even een mailtje sturen aan info@harlingenmhc.nl, dan neemt één van onze hoofdtrainers contact met je op. Ze zien je graag.

|Doorsturen