Voetbal

Voetbalkamp Zeerobben 2022

Na twee jaar afwezigheid was het dan eindelijk weer zo ver. Het voetbalkamp 2022 kon alweer voor de 31e keer worden georganiseerd door de jeugdafdeling van Zeerobben. In 1988 sloeg de organisatie voor het eerst haar kamp op in Roden en na vele omzwervingen was er dit jaar gekozen voor Bakkeveen. Het werden drie prachtige en onvergetelijke dagen met veel voetbal, spelletjes, vriendschap, plezier en ook nog eens prachtig weer.

 

Een groep van ruim veertig deelnemers verzamelde zich maandagochtend 2 mei al om 9.00 uur bij de Robbenplaat. Uitgezwaaid door vele ouders en familieleden vertrok de touringcar richting Bakkeveen naar kampeerboerderij de Harmsdobbe. Na aankomst en installatie wordt traditiegetrouw de Zeerobben-vlag gehesen onder het zingen van het clublied “want ik ben een Zeerob”. Daarna was het startsein voor drie dagen plezier met elkaar. Natuurlijk ontbrak het oriëntatiespel niet en werden er aansluitend veel voetbalpartijtjes gespeeld. Aan eten en drinken was ook goed gedacht. Nel Kingma had voor de eerste dag macaroni klaar gemaakt voor de hele ploeg zodat eenieder ’s avonds met volle maag aan het bosspel kon beginnen. Toen de avond al gevallen was zochten de kinderen moe maar voldaan de slaapzaal op. 

De tweede dag stond in het teken van een voetbaldag op het complex van de vv Bakkeveen. Maar niet voordat chef-kok Richard v.d. Kooi voor een heerlijk ontbijt had gezorgd met alles erop en eraan. Daarna dus richting vv Bakkeveen voor veel voetbalspelletjes zoals hooghouden, vakschieren, dribbelen, ingooien, sprinten en natuurlijk de penaltybokaal. Na de lunch werd het spel “vlaggenroof” gespeeld. Terug op de kampeerboerderij was het weer klaar maken voor het diner (nasi). Aansluitend kon eenieder zich terugtrekken om zich voor te bereiden op de Bonte Avond of eerst nog even takken verzamelen voor het kampvuur.

De bonte avond werd een groots feest. Per groepje mocht iedereen zijn act uitvoeren. De leukste ideeën kwamen bij eenieder naar boven. Waar het ene groepje voor een quiz ging, ging de andere groep los op de kabouterdans. En weer een andere groep zong de sterren van de hemel met “ik ga zwemmen” van Mart Hoogkamer. Nadat elk groepje was geweest ging de muziek aan en werd er een groot feest gemaakt! De polonaise werd gelopen en iedereen deed mee. Het was een fantastische afsluiter van een mooie dag! Nog even napraten op bed en toen was het tijd om lekker te gaan slapen…

Een laatste dag staat natuurlijk in het teken van opruimen. Dat was snel gefikst en dus stond de volgende verrassing op het programma. Activiteiten georganiseerd door Outdoor Bakkeveen. Hindernisbanen en lasergamen stond er op het programma. De kinderen gingen helemaal op in het spel en deden fanatiek mee. Na een bezoek aan de klimtoren en de duinen was het tijd voor een lekkernij. Terug op de kampeerboerderij vond alsnog de prijsuitreiking plaats en maakte men zich op voor de terugreis. 

Eind van de middag parkeerde de chauffeur de touringcar weer op de parkeerplaats van de Robbenplaat. Moe maar zeer voldaan zochten de kinderen de ouders en familie weer. Zij konden terugzien op drie prachtige dagen. En de begeleiding? Zij namen gezamenlijk nog even een drankje in de Robbenplaat en kwamen tot de conclusie dat niet alleen de kinderen maar ook zij drie prachtige dagen met elkaar hadden gehad. Op naar 2023!

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda