Voetbal

Voetbalkamp 2023 te Bakkeveen

Op maandag 1 mei stond het vertrek van het voetbalkamp 2023 richting Bakkeveen gepland. Waar de weergoden de afgelopen maanden te wensen over liet was het deze dagen wel feest. Op maandag kon zelfs de korte broek aan.

Bij aankomst werd direct het oriëntatiespel uitgezet zodat alle groepjes deze speurtocht konden lopen, deze tocht was uitgezet met lintjes en er waren voetbalvragen verstopt. De middag stond in het teken van voetballen, via het bos lopend naar de velden van VV Bakkeveen waar een individueel 4 tegen 4 toernooi klaar stond. Na zes slopende potjes bleek Pepijn Speelman de uiteindelijke winnaar.

 

Na een heerlijk voedzame nasi was het wachten tot het donker werd. Tijd voor het bosspel, in het bos waren verschillende voetbalclubs, Smeding en Plus supermarkt verstopt. Alle groepjes moesten deze personen in het donker weten te vinden. Mooi dat de leden van het hoofdbestuur hun medewerking hadden verleend en zich hadden verstopt in het bos. Na het bosspel kon iedereen zich klaarmaken voor een rustige nacht. Echter was het eerst nog een kussengevecht tussen Laurens Army (JO10&11) tegen FC Paling (JO12&13) deze strijd bleef echter onbeslist zo kon iedereen zich nu echt opmaken voor een goeie nachtrust. 

 

Dinsdag 2 mei stond eigenlijk volledig in teken van voetballen. Na een stevig ontbijt weer de weg door het bos richting het voetbalveld van VV Bakkeveen. Hier stond de spelmorgen alweer klaar, tien verschillende voetbalspelletjes als: Latje trap, Vakschieten, Sprinten, Dribbelen en penaltybokaal. Afsluitend met een penaltybokaal finale met als winnaars in hun eigen leeftijdscategorie: Evy Boonstra, Riemer Vrieswijk, Niek Helvrich, Yorick Breidenbach en Toine Siccama. De keepster van Vrouwen 1 Janita Bootsma kreeg meer dan 300 penalty’s op haar afgevuurd. 

 

In de middag stond het altijd leuke voetvolleytoernooi op het programma. Een spel wat gedurende de drie dagen heel veel wordt gespeeld maar nu in toernooivorm. Na een zinderende finale werd het team van Jens van Sluis tweede en won het ploegje van Stijn Schakenbos. Na het avondeten maakte iedereen zich klaar voor een bonte avond. Hier maakten vooral de groepjes van Luna, Herwin, Jens en Stijn het erg bont maar ging het dak er echt af met de silent disco gesponsord door Levels Harlingen. Met koptelefoon op gingen alle 46 kinderen en alle 12 begeleiders volledig uit hun plaat. Dit feest duurde tot na middernacht, waarnaar iedereen ‘rustig’ hun bed konden opzoeken. 

 

Op woensdag, de laatste dag, konden de voetbalschoenen in de tas blijven en was het tijd voor andere spellen. Na een grondige schoonmaak, inpakken van de tassen en ontbijt was het tijd voor de Crazy 88. Nogmaals gesponsord door Levels Harlingen. Hier had elk groepje 88 opdrachten uit te voeren, deze opdrachten liepen uiteen van 2 minuten een boom knuffelen tot 10 voorbijgangers gedag zeggen etc., etc. Na de lunch stond er nog eens zeskamp klaar met zeer uitdagende spelletjes. Na ruim anderhalf uur spellen spelen was het tijd om richting de bus te gaan die ze weer naar de Robbenplaat zou brengen. 

 

Dank gaat uit naar alle begeleiders: Herwin, Jens, Stijn, Stephanie, Lars, Sten, Luna, Valentijn, Lars en Mathijs. Daarnaast nogmaals dank aan VV Bakkeveen voor het gebruik maken van de velden, Kampeerboerderij de Harmsdobbe voor het gebruik van de accommodatie. En onze sponsoren: Smeding, Plus Lunenborg, Vriendenclub Zeerobben, Bussinesclub Zeerobben, Novisafe en Levels Harlingen. Zonder begeleiding en sponsoren is dit fantastische voetbalkamp voor de jeugd niet haalbaar. Dank allemaal!

|Doorsturen

BuienradarAgenda