Voetbal

Voetbal weer los. Hoe nu verder?

Zaterdag was het zover, de eerste zaterdag met een bijna vol programma op het Oostersportpark. En wat voor programma. Mooi jeugdvoetbal in de ochtend, top-jeugdvoetbal van Cambuur en AFC ’34 in de overgang naar de middag en toen nog thuiswedstrijden van de beloften van Zeerobben 2, alsmede een wedstrijd van Zeerobben 1 op het Hoofdveld. Machtig mooi, wat een dag. Zaterdag is weer de mooiste dag van de week.

 

Afgelopen zaterdag was ook een hele belangrijke testcase voor de vereniging als het gaat om de uitvoering en handhaving van de RIVM richtlijnen en verdere Coronamaatregelen. Want daar heb je natuurlijk wel mee te maken, of dat nou leuk is of niet. Hier is geen sprake van een keuze, het moet gewoon gebeuren. En dat kan (als amateurvoetbalwereld als geheel, dus niet alleen als Zeerobben), beter maar serieus genomen worden. Anders zou onze eerder aangehaalde hunkering naar een nieuw voetbalseizoen wel weer eens heel snel op een teleurstelling kunnen uitdraaien.

 

Middels berichtgevingen en protocol was iedereen wel op de hoogte van de regels die gelden. Op het complex waren door vrijwilligers de nodige voorzieningen getroffen. Looproutes aangelegd, duidelijke instructies en bij binnenkomst op het complex ook nog eens aan iedereen persoonlijk een briefje uitgereikt met de instructies op hoofdlijnen.

De testcase is goed bevallen zo denkt de vereniging. Het glas is al half vol. Maar daarmee is ook meteen gezegd dat het voller kan. En voller zal moeten als we het seizoen willen kunnen doorzetten en straks ook om het echie kunnen gaan voetballen voor de beker en competitie. De grootste stap die nog gezet moet worden is de afstandsregel. Dat is lastig en valt soms zwaar  maar het zal toch echt moeten. Zowel langs de lijn, als ook in de kantine en op het terras. Iedereen (bestuursleden/vrijwilligers/supporters) wil graag weer ontspannen naar voetballen kijken en gezellig vertoeven in de kantine of op het terras. Dus is handhaving van de (verplichte) regels een zaak van iedereen. Zeerobben zet op bepaalde tijden zogenaamde ‘Corona-stewards’ in. Niet om als politieagent op te treden maar wel om een ieder aan de regels te herinneren die gelden indien dat nodig is en probeert zo haar steentje bij te dragen aan het terugdringen van het virus. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda