Voetbal

Voetbal weer los bij Zeerobben

Dat is een mooie en misschien wel verrassende kop boven dit artikel. Maar na de persconferentie van afgelopen dinsdagavond is er weer groen licht voor het geven van trainingen aan kinderen tot 18 jaar. Echter wel nog met de nodige beperkingen/aanpassingen. Hoe is de status nu?

 

Zeerobben heeft afgelopen woensdag meteen contact gezocht met de gemeente met betrekking tot opening van het Oostersportpark en voorwaarden waaronder de trainingen vanaf 29 april weer los kunnen gaan. De gemeente heeft toegezegd z.s.m. contact op te nemen met de club zodra de KNVB en de VNG met adviezen komen. Daarbij is wel aangegeven dat Zeerobben al gestart is met de volgende voorbereidingen:

- aangepast trainingsschema voor de jeugd t/m 12 jaar en de jeugd van 13-18 jaar;

- begeleiding/instructies trainers hoe Coronaproof te trainen; 

- protocol opstellen (geen publiek, aan-/afrijden ouders, handwasgelegenheid, etc.;

- ook zaterdagen benutten voor trainen;

- Waddenrobkes weer opstarten;

- hoe niet leden uit te nodigen of toe te laten, mogelijk separate training, eventueel ook i.s.m. andere verenigingen.

 

Daarnaast zullen er nog tal van vragen/opmerkingen/tips op de vereniging afkomen. Het bestuur is druk doende om die allemaal te inventariseren. De eerste trainingen mogen woensdag 29 april weer van start gaan. Dat geeft de vereniging de ruimte om één en ander goed voor te bereiden/uit te werken. Uiteraard wordt er intern gecommuniceerd met alle betrokkenen maar zal de vereniging de berichtgeving ook via haar social media kanalen verspreiden. Het wordt dan ook aangeraden om de website van Zeerobben alsmede haar Instagram- en Facebookaccount de komende dagen goed in de gaten te houden. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda