Voetbal

Voetbal voor alle leeftijden bij fc Harlingen

Bij fc Harlingen kun je voetballen en of je nu 5 of 75 jaar bent, voor alle leeftijden zijn er teams. Deze teams zijn inmiddels heringedeeld, hebben allemaal een leider en trainer en gaan zich klaar maken voor een nieuw voetbalseizoen. Natuurlijk is het net als bij alle andere voetbalverenigingen ook bij fc Harlingen nog volop zomerstop maar toch wordt er niet stil gezeten. Fc Harlingen bouwt immers aan de toekomst en die bouw staat nooit stil!

Jeugdafdeling

De jeugdafdeling bij fc Harlingen groeit! Want ten opzichte van vorig jaar heeft fc Harlingen voor het competitieseizoen 2020-2021 meer  jeugdteams in kunnen schrijven. Vooral bij de jongste jeugd is de groei duidelijk zichtbaar. Er lopen veel jonge trainers/trainsters rond voor de juiste  begeleiding en hierdoor krijgen de kinderen de aandacht die ze verdienen. Voetbal op jonge leeftijd moet voornamelijk leuk zijn, en dat is het bij fc Harlingen. De ruimte om in te stromen en lekker mee te doen is er altijd. En wil een kind niet gelijk meedoen met wedstrijden en alleen twee keer per week trainen? Ook dat is altijd mogelijk.

De jeugdafdeling bij fc Harlingen heeft een JO8 (Jeugd Onder 8 jaar), twee teams van JO9, een JO10, JO11, JO12, JO13, JO15, twee teams van JO17 en een JO19. Al deze jeugdteams trainen twee keer in de week en spelen competitiewedstrijden op zaterdag. 

Dames/meisjes afdeling

Vrouwen 1 is een jong team met veel talentvolle speelsters. En met de nieuwe hoofdtrainer Peter Outhuijse, assistent-trainer Roy Dijkstra en leiders Ingrid Hoekstra en Ronald Koots waait er een frisse wind door het elftal. Voor wat meer recreatief voetbal heeft fc Harlingen een Vrouwen 2. Zij spelen op half veld in 7x7 toernooi-vorm op vrijdagavond.

Bij de meisjes heeft fc Harlingen een MO15 en is er een MO12 in de maak. Daar kunnen overigens nog wel wat meisjes bij dus bij deze een oproep aan alle meisjes in Harlingen en omstreken: wil je (weer) voetballen? De teams van de dames/meisjesafdeling trainen twee keer in de week waarbij er voor de meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar één keer in de week meisjestraining is onder leiding van speelsters uit Vrouwen 1.

Senioren

Niet alleen bij de jeugdafdeling is groei te zien, ook bij de senioren zijn er nieuwe spelers. De doorstroming van spelers van JO19 naar de seniorenteams wordt zorgvuldig begeleid met als uitgangspunt dat iedere speler op zijn voetbalniveau kan presteren en kan doorgroeien naar een hoger voetbalniveau. Verder beschikt de seniorenafdeling bij fc Harlingen over een tweede, derde en een vierde elftal, teams voor 35+ en 45+ en last but not least het Walking Football voor 60-plus.

Meer info op www.fc-harlingen.nl of neem contact op via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda