Sport

Vikings minioren op regiofinales

Zaterdag 8 juni en zondag 9 juni waren de regiofinales voor de minioren in Emmen. Hier streden de beste minioren van Groningen, Friesland en Drenthe met elkaar. Froukje Nijkamp en Tim Koornstra van zwemvereniging de Vikings hadden zich hiervoor geplaatst. 

Zaterdag mocht Tim de spits afbijten met de 200 vrij. Dit zwom hij in 2:38,24 dit was 5 seconden van zijn pr af en leverde een mooie tweede plaats op. Op de 100 rug werd hij zevende. De zaterdag eindigde voor Tim met een gouden medaille op de 100 m vlinderslag in een tijd van 1:24,46 zwom hij als snelste van regio noord naar de finish.

Froukje begon zaterdag met de 100 schoolslag, met 10 sec van haar pr af in een tijd van 1:45,42. Dit leverde een mooie zesde plaats op. Froukje haar laatste afstand voor de zaterdag was de 100 vrij en hier ging 3 sec van haar pr af. Dit was goed voor een tiende plaats.

 

Zondag mocht Froukje als eerste het bad induiken op de 200 vrije slag. Dit was de knaller van het weekend met maar liefst 26 seconden van haar pr af zwom ze naar een elfde plaats. De tweede afstand was de 100 rug ook hier weer een geweldig pr van bijna 10 sec. Dit was goed voor een elfde plaats. Als laatste de 100 vlinder. Een hele pittige afstand maar ook hier liet Froukje zien dat ze dit weekend geweldig aan het zwemmen was met een pr van 6 sec en een tijd van 1:50,92 een achtste plaats.

Tim begon de zondag met de 200 wisselslag. Dit was een spannende race. Na de vlinder lag de tegenstander iets voor en na de rug een heel stuk voor, maar Tim knalde met zijn schoolslag even door en lag toen hij weer bijna naast de tegenstander. Tim gaf met de borstcrawl nog een beetje gas bij maar kon het net niet winnen. Een mooie tweede plaats. Op de 100 schoolslag liet Tim zien dat hij de beste hierin was van Groningen, Friesland en Drenthe; een mooie gouden medaille in de pocket. De laatste afstand de 100 vrije slag leverde ook een tweede plaats op.

|Doorsturen

BuienradarAgenda