Sport

Vierde speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2022

Een paar mooi weer kaatsers waren ur niet. Ja dat is dan jammer want ut regende nog een klein bitsje en dan binne die mooi weer kaatsers ur natuurlijk niet. Bij de start was ut alweer droog en wudde ut mooi kaatsweer. 

De nummer 1 Wiebe van Dijk, Hobbe Kooistra en Henk Bruinsma moesten teugen ut sterke partuur Geert Voogd, Piet Hoekstra en Simon de Groot. Ut eerste eerst eindigde meteen al op 6 geliek en met een bitsje mazzel pakte partuur Voogd c.s. dat eerst. En ur kwam nog 2 keer 6 geliek anne tillegraaf en 3 keer 6-4. Op 6-4 pakten Voogd en sien kornuiten een spul maar toch gingen partuur Bruinsma aardig met. En die Henk Bruinsma kaatste poer best Hobbe Kooistra het nog net niet de juiste vorm en van Dijk het pas teugen ut eind de vorm. Ut wudde 0 om 2 en 4-4 en twee knappe kaatsen en wat doen je dan je zoeke ut zwakste plek op. Dus twee ballen op voorinse Geert Voogd, die krijt um twee keer verkeerd op sien klauw en beide keren kaats voorbij. 0 om 3 en weer 6 geliek en die jonge Hoekstra sloeg op en die had de week daarvoor hast nooit een in. Geeft de bal anne hoge kant an van Dijk die zal springe maar hij komt niet hoger as een Rizla vloeitje en hoppa een spatter, 0 om 4. Hobbe en Henk vochten hun naken maar ja die onderwiezer, Simon de Groot sloeg 2 boven en Hoekstra oek een 6 niks dus. Kooistra wrotte um nog terug naar 4-6 maar kaats niet voorbij betekende 5 om niks. Laatste eerst wudde ut weer 4-6 maar volgens mij plaatste Voogd toen een zitbal, hij liep wel een eind over trouwens. 

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Eddy Sjollema, Jan Kwast en Tommie Zuiderhof tegen partuur 4 met Frans Alberda, Kassie van der Heide en Douwe Broersma een spannende partij. Eddy sloeg vanuit het achterperk meerdere ballen boven maar ook meerdere ballen kwaad uit.

 

Partuur 4 pakte enigszins fortuinlijk tweemaal op de stand 6 - 6 het eerst door enkele dure opslagfouten van de tegenstander bij dikke kaatsen. Vervolgens pakten beide parturen een eerst en werd het 1 - 3. Douwe was zo stijf als een plank door de werkzaamheden overdag op het kaatsveld en miste de kracht om de kaatsen voorbij te slaan en werd het 3 eersten gelijk. Door sterk en gevarieerd opslaan van Frans kwam partuur 4 weer op voorsprong 3 - 4. Ondanks degelijk op- en uitslagwerk van Kassie beleefde partuur 3 hierna een sterke fase en pakten het eerst de 5 eersten. Tommie had tot dan toe redelijk opgeslagen, maar hielp vervolgens door opslagfouten partuur 4 weer in het zadel, 5 - 5. Op de stand 5 - 5 + 2 - 4 met Jan aan de opslag en 2 kaatsen dacht hij met de ballen voorin op Douwe succes te behalen  Met een spectaculaire snoekduik lukte het Jan echter niet de uitgeslagen bal te keren en de volgende opgeslagen bal werd door Douwe ruim voorbij geslagen en werd hij onverwachts ook nog de trotse matchwinnaar, 5 - 5 + 2 - 6.

|Doorsturen

BuienradarAgenda