Sport

Vierde ronde Copini 60+ kaatsen

Na een prachtig Lanenkaatsweek, met veel deelname van Copini 60+ kaatsers, werd met twee afzeggingen door opgelopen blessures afgelopen maandag de 60+ Copini partij weer hervat met de vierde speelronde.

Pollie Kwast, Kerst Heida, Wiebe van Dijk - Jan Kwast, Sieds Swart, Thom Zuiderhof  5-1 + 6-6 

Dur was weer us een keer een broedermoord op ut kv Eendrachtland te aanskouwen. Pollie Kwast moest nou teugen sien oudste broer Jan ja en daar mut je soms wel voorzichtig met weze. En Pollie had Kerst Heida bij um een die kon de laatste tied nog gien Skippybal rake. Maar dat was nou even anders de man sloeg uut as een wilde. En toen op 2-0 en 6 geliek Kerst opslaan moest, zei Jan Kwast teugen sien maat Sieds Swart, niet te ver achterin seun want hij kan niet sun eind. Maar ja die Heida tilde de bal en gaf um diep achterin en daar ston gien mees. Op 3 om 0 en 6-4 sloeg Jan Kwast een bal uut en docht de kaats is voorbij. Maar daar ston Van Diek en die springt normaal nog niet se hoog as een natte krant, nou kwam ie wel 20 centimeter hoog en tikte de bal weer tot voor de kaats, 4 om 0. Even leek ut vuur terug te kommen bij partuur Jan Kwast, ut wudde 4 om 1. Helaas voor de mannen wudde ut oek nog 5 om 1 en 6-0 en moest Tommie Zuiderhof opslaan. En Tom had hast al een krode aan ballen buuten en voor slagen maar nou gaf ie 3 zitballen 5-1 en 6-6 dus. Ut was verrotte jammer dat de wien onder de volgende opslagbal kwam en oppe liene spatte, toen was ut over en uut. 

 

Simon de Groot, IJsbrand Brandsma, Andries Koornstra - Eddy Sjollema, Kas van der Heide, Teake Koster        5-5 + 6-0

De langste partij werd die tussen partuur 3 en 4, en dat beloofde wat te wudden tussen beide A kaatsers Simon de Groot en Eddy Sjollema. Ut ging mooi geliek op, met partuur 4 die toch telkens een voorsprongkje namen. Ut wudde 3 om 4 maar deur een bitsje gegriem anne stuit van Teake Koster pakten de andere mannen ut volgende eerst, 4 om 4. De Groot wudde goed steunt deur de medekoploper en sien maat Andries Koornstra. Andries had een stijl, hij leek wel wat op de hoofdklasser Dylan Drent. Toch waren ut de mannen van partuur Sjollema die ut volgende eerst pakten, mede deur goed opslaan van Kassie v.d. Heide, ut wudde 4 om 5. Toen moest De Groot opslaan en die gaf de meeste ballen Kassie voorin en die raakte deze avond alleen maar een knorre lucht. Broer Porkey zei ‘dat kon ik vroeger toch beter nou seun’ en daar had ie geliek an. Ut wudde 5 eersten geliek en Ysie Brandsma moest opslaan, de mesen in Harlinga deden de luuken al voor de ramen. En wat gebeurd ur, die man geeft vier ballen over de buik en ze blieve alle vier zitten. Meester De Groot kon die Brandsma wel tuute hij staat nou tweede oppe lijst maar Andries Koornstra is de nummero een. 

 

Geert Zeilmaker, Piet Stellingwerf - Henk Bruinsma, Douwe Broersma, Wijtze Hempenius        5-1 + 6-2

In perk 3 kaatsten partuur 5 met Geert Zeilmaker en Piet Stellingwerf tegen partuur 6 met Henk Bruinsma, Douwe Broersma en Wijtze Hempenius. Op de stand 6-6 ging het eerst naar partuur Bruinsma door een opslagfout van partuur Zeilmaker. Met vooral prima uitslagwerk van zowel Geert als Piet werd het al snel weer gelijk, 1-1. Het lukte partuur Bruinsma ondanks een man meer vervolgens maar niet om bij meerdere malen op 6 gelijk een eerst te pakken. Hierdoor liepen Geert en Piet regelrecht door naar een verdiende overwinning en maakten de partij uit op de stand 5-1 + 6-2.

|Doorsturen

BuienradarAgenda