Sport

Vierde ronde Copini 60+ kaatsen

Er waren maar liefst weer 6 parturen bij het Copini 60+ kaatsen op het fraaie kv Eendracht kaatsveld. En wat waren we weer blied dat ur 3 keurmeesters aanwezig waren, Klaas v.d. Hoek, Age Tichelaar en Claus van Dijk, en ze binnen dur altied. 

 

De eerste partij ging tussen Johan Zuiderhof, Klaas Kloosterman en Wijtze Hempenius tegen Frans Alberda, Jan Kwast en Tommie Zuiderhof. Ut wudde dus een broedermoord tussen de jonkjes van Zuiderhof. Maar Tommie had Jan Kwast bij um en dat is hast een A kaatser, die wud met de week beter. Johan Zuiderhof had Wijtze Hempenius bij um en die lag meer op sien donder dan dat ie staande kaatste. Maar toch wudde ut spannend want ut partuur Johan Zuiderhof gaven hun niet semaar over. Frans Alberda sloeg weer as een wild op en uut, en mede daar deur kwamen ze 4 om 5 voor te staan. Maar bij stand 4-5 en 6-6 verknoeide partuur Johan Zuiderhof toch weer ut eerst en won sien broer Tommie en sien maten de partij. 

Simon de Groot, hersteld van een knieblessure, kaatste met Iesie Brandsma en ze moesten teugen Piet Stellingwerf en Hobbe Kooistra. Iesie sloeg knap op met enkele fraaie zitballen maar ur waren oek een paar bij die vlogen bij de Spyker op dak sun eind waren ze buuten. Hobbe kaatste tactisch zeer sterk met sien neie want, is maakt deur Raymond Ceulemans, zei Hobbe, maar dat was toch een buljatter. Bij de stand 3 om 1 en 2-6 kwam Hobbe raar op sien heup terecht en wudde de partij stopt. Ut wud een andere keer natuurlijk uutkaatst.

Vervolgens kwamen de toptalenten in actie, Geert Voogd met Andries Koornstra die moesten teugen Douwe Broersma en Wiebe van Dijk. Nou dat ging niet best, die Douwe had na 6 opslagen ballen al 5 buuten, en daar wudde je niet blied van. Toen die eindelijk ut pad wat vonnen had ging ut een stuk beter. De opslagballen van Wiebe waren ze lang onderweg dat Douwe eerst wel sien haar uutkamme kon voor se dur waren. Maar alles was in een dan moesten die twee Mounties in ut perk maar slaan. Nou die Koornstra kaatste vorige week poerbest maar hij had nou sien eigen vissersboot nog niet iens rake kannen. En Geert Voogd sloeg as een wild maar dan was de bal ur nog onderweg, hew je dus oek niks an. Op 1 om 5 en 4-6 was Douwe wel weer attent in ut tussenspel en was de partij uut. 

Wiebe had toen nog wat lucht over en het de lienen even oprold en opburgen, kortom ut was weer een gezellige avond. En iedere 60 plusser is van harte welkom op deze Copini 60+ competitie.

|Doorsturen

BuienradarAgenda