Sport

Vierde ronde Copini 60+ kaatscompetitie

Simon de Groot en IJsbrand Brandsma tegen Rick Vlieger en Sieds Swart

Echt warm hebben de 60+ kaatsers het nog niet gehad deze competitie. Dit keer kregen se op ut laatst zelfs een bui regen op e billug. Simon de Groot, een van de koplopers, was geloot bij Ysie Brandsma, en vooral die laatste had ur wel zin an. Het leek spannend te worden maar Rick Vlieger en zijn maat hadden pech om twee keer op 6-6 het eerst te verliezen. Bij de stand 5-1 en 4-6 sloeg Vlieger nog een bal de wereld uut en wudde ut 5-2. Sies Zwart deed ur van alles an maar ut laatste eerst pakten Brandsma en sien maat toch op 6-2.

 

Hobbe Kooistra, Wiebe van Dijk en Wiebe Dijkstra tegen Klaas Kloosterman en Gerard Voogd

Wiebe Dijkstra, de koploper in de competitie, was bij Wiebe van Dijk en Hobbe Kooistra en die Hobbe die kan wat hur mesen en hij is nog atleties oek. De eerste opslagbal van Wiebe Dijkstra daar sloeg Geert Voogd een kaatske van. De volgende drie vlogen um om e oren. Toen moest Van Dijk voorin en die sloeg de eerste twee wel een meter mis, sien arm lag bij Henkie Knier in e tuun. Het werd eersten gelijk maar daarna gingen de mannen van partuur Dijkstra er vandoor. Klaas Kloosterman sloeg nog enkele ballen richting boven maar de opslag van Kooistra en Dijkstra was poer best. Het einde viel op 5-1 en 6-0.

 

Frans Alberda en Andries Koornstra tegen Jan Kwast en Thom Zuiderhof

Ook hier een grote uitslag maar toch was het zo nu en dan spannend. Tommie Zuiderhof leek een nieuwe want te hebben want ut leek wel een slaghout dat ie an sien klauwen had. En Jan Kwast kaatste als vanouds niet overdreven maar mooi tikkend en knappe kaatsen neerlegge. Frans Alberda is toch zeker een klasse kaatser maar die Zuuderhof had sien koegels aardig uut. En hij had niet een nieuwe want maar hij leek gewoon helemaal wat groter. Andries Koornstra komt ur an sien vorm begint te groeien en hij duukt se nou en dan oek weer naar de bal. Zuuderhof en Kwast waren even vaster en wonnen bij de stand 2-5 en 2-6. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda