Sport

Veteranenteam toont veerkracht

Nadat de eerste thuiswedstrijd tegen het sterke Winschoten, de ploeg met kampioensaspiraties, met 6-1 was verloren moesten de veteranen van de HMHC zondag in een uitwedstrijd tegen Roden proberen punten te pakken. ‘Roden uit altijd lastig’ bleek ook nu weer. 

Al snel keek Harlingen tegen een 2-0 achterstand aan. Na de 2-1 van Jarl Ammerlaan scoorde Roden opnieuw (3-1) en zag het er, ook gezien het veldoverwicht van Roden, slecht uit voor Harlingen. De ook nu weer uitblinkende 60-jarige keeper Rudolf Onnes wist voorlopig erger te voorkomen. Na de 4-1 van Roden wist Jarl Ammerlaan op nieuw te scoren en werd het zelfs in de tweede helft 4-3 door een snoeihard genomen strafpush van Daniël Schaaf. Harlingen geloofde er weer in en de bijna 70-jarige spits van Harlingen scoorde met zijn befaamde backhand de 4-4. Even leek het toch mis te gaan toen Roden 5-4 scoorde maar Jarl Ammerlaan had zijn kruit nog niet verschoten en tekende voor de 5-5.

Zondag speelt het Veteranenteam om 11 uur de thuiswedstrijd tegen GHBS A uit Groningen, één van de koplopers in de poule.

 

|Doorsturen