Sport

Veteranen kampioen op laatste Super Sunday van het seizoen

Om elf uur afgelopen zondag speelden de Veteranen van HMHC hun kampioenschapswedstrijd tegen Leeuwarden. Het was een enorm spannende wedstrijd. 

Veteranen HMHC kampioen.

Aan beide kanten werd er slordig gespeeld. Passes kwamen niet aan en er werd weinig vrijgelopen. Na verloop van de wedstrijd ging het steeds beter, maar toch moest laatste man Martijn van Galen vaak ingrijpen. Er werden mooie aanvallen opgezet, maar een doelpunt bleef uit tot zeven minuten voor het einde van de wedstrijd. Een hard schot van Jan Willem Tetteroo zorgde ervoor dat Jarl Ammerlaan de bal in het dak van het doel kon tippen. Niet veel later werd de bal perfect neergelegd voor Niels Kappert die de bal hoog in het doel schoot. Wat een spanning voor het veeltallige publiek. Met deze overwinning en nog één wedstrijd te spelen, zijn de veteranen kampioen geworden.

Aankomende zondag spelen zij nog een uitwedstrijd tegen Daring, al is het feestje al gevierd. De veteranen hebben dit seizoen, ondanks de karige opkomst bij de trainingen, heel goed gespeeld. Jarl, Denis, Martijn, Rolof, Don, Jan Dirk, Niels, Jan, Hendrik, Daniël, Jesse, Leo, Jan Willem, Maarten Veenstra, Maarten Vlieger, Titus en invallers, Gefeliciteerd met het kampioenschap!.

 

Dames 1 laat punten liggen

Na de mooie overwinning van de veteranen was het de beurt aan Dames 1, die tegen gelijkwaardig tegenstander Hardenberg moesten spelen. Net als vorige wedstrijd tegen dit team, was de gelijkwaardigheid gelijk duidelijk. Hardenberg heeft een zeer goede middenvelder, die de bal toch enkele malen in de cirkel van de Harlinger dames kon krijgen. Dit resulteerde in een paar strafcorners, waar Hardenberg twee doelpunten uit wist te scoren. Harlingen zette ook vele aanvallen op, echter mocht dit niet resulteren in een doelpunt. Jente Bijlsma speelde een dijk van een wedstrijd en liet zich niet kennen. Achterin bleef ze doorknokken, wat resulteerde in vele onderscheppingen waarna de bal naar voren gespeeld werd. Hieruit werd een strafcorner geforceerd, die een paar seconden voor rust werd benut door Jente. Na de rust was het toch Hardenberg weer, die een doelpunt wist te scoren. De wedstrijd kon beide kanten nog op. Harlingen scoorde vlak voor het einde nog een doelpunt door de strijdlust van Joyce Heida en Hannah Veerle Touwslager. Helaas was er geen tijd meer de wedstrijd naar gelijkspel of winst om te buigen. Aankomende zondag krijgt Harlinger Dames 1 tijdens een uitwedstrijd een herkansing tegen Hondsrug en 17 juni spelen zij hun laatste wedstrijd thuis tegen Hoogeveen om 12.45 uur. 

|Doorsturen