Veteranen HMHC winnen wederom.

Afgelopen zondag traden de HMHC veteranen aan tegen de MHC Roden. Roden blijkt elk seizoen een lastige tegenstander door technische spelers en goed combinatiespel.

De Harlinger veteranen hebben vanaf het begin van het seizoen afgesproken om vanaf het eerste fluitsignaal druk te zetten en vanuit balbezit opbouwend te hockeyen. Dit is mogelijk door een fit team met de luxe van nieuwe aanwas, waardoor er voldoende wissels beschikbaar zijn. Ook in deze wedstrijd werd strikt aan de opdracht gehouden; druk zetten, combineren en als middenveld meebewegen met de omschakelingen in het veld. Doorzetten. Roden had echter gelijke plannen en drukte Harlingen in het begin van het eerste kwart terug op eigen helft. Spannend maar het leidde tot slechts 1 kans en... die werd benut: 0-1.

Het bleek ook direct de ommekeer. De Harlingers vonden elkaar weer makkelijker, combinaties lukten en het initiatief was terug. Dit werd aan het eind van het eerste kwart beloond door een goal van Jan Willem Tetteroo, 1-1.

Het tweede kwart verliep het spel op-en-af en was het nu Rolof Gijtenbeek die voor de 2-1 zorgde.

Roden is echter een tegenstander die tot het einde gevaarlijk blijft. Zaak was het om druk te blijven zetten. Dat dit lukte, bleek uit het feit dat Jan Willem Tetteroo ook de 3-1 en de 4-1 op zijn conto kon schrijven.

Mooie partij hockey waarbij er als een team werd gewerkt voor de winst. Positief, opbouwend en aanvallend.