Sport

Versoepeling coronamaatregelen: kantine HMHC gewoon open

Afgelopen week hoorden we in de persconferentie van ons demissionaire kabinet over de komende versoepelingen van de coronamaatregelen per 25 september (komende zaterdag). Hoewel het versoepelingen genoemd worden, vraagt het van sportverenigingen toch het nodige aan anders organiseren. Maar het belangrijkste is dat er komende weekend weer volop gehockeyd wordt bij HMHC aan de Westerzeedijk, van vrijdagavond tot zondagmiddag. Dus kom de teams van HMHC aanmoedigen, je bent van harte welkom.

Nieuwe coronamaatregelen

Tot en met vrijdag gelden de huidige corona-regels. Op zaterdag gelden dan de nieuwe regels. De belangrijkste verandering is dat 1,5 meter afstand houden niet meer van toepassing is. Hygiëneregels en niet komen als je niet fit bent blijven van toepassing.

Wel gelden er nu nieuwe regels voor sportkantines. Omdat de kantines beschouwd worden als horeca, gelden de horecaregels. En dat betekent dat er een coronatoegangsbewijs benodigd zou zijn als er binnen zittend consumpties worden genuttigd. HMHC kiest echter voor een andere route, aansluitend bij de regels in het protocol Verantwoord Sporten van de KNHB en NOC NSF. De kantine beschouwen we als een ‘afhaalpunt’ en blijft gewoon toegankelijk. Je hoeft dus geen toegangsbewijs te hebben voor de kantine, iedereen is van harte welkom. Dat geldt ook voor alle andere ruimten in het gebouw. Wel geldt: als je je consumptie zittend wil nuttigen, dan kan dat buiten op het terras. We rekenen weer op ieders medewerking!

 

Vrijdagavond: Hockeyhap en Heren 1 spelen voor Silver Cup

Komende vrijdagmiddag en -avond zal het vast weer een gezellige drukte zijn bij HMHC. Eind van de middag kun je mee-eten met de hockeyhap, verzorgd door Khanista Stellingwerf. Wel graag vooraf aanmelden.

Na de hockeyhap spelen de heren van HMHC een bekerwedstrijd tegen HvA om de Silver Cup. Een geduchte tegenstander, waar ze komende zondag voor de competitie ook tegen spelen. 

Let op: de nieuwe coronamaatregelen gelden vrijdag nog niet. Dan geldt dus nog ‘gewoon’: 1,5 meter afstand houden. Maar natuurlijk wel: kom niet als je niet fit bent!

 

Programma komend weekend

Vrijdag 24 september

20.30 HMHC H1 – HvA (Silver Cup)

Zaterdag 25 september

9.00 Sneek – HMHC ME6

9.30 HMHC ME8 – Quick Stick

10.00 Sneek – HMHC Mix F1

10.35 Dash – HMHC MC1

11.30 HMHC MC2 – Roden

13.15 HMHC JB1 – Sneek

14.00 HMHC MA1 - Lemmer

16.15 Graspiepers – HMHC MB2

Zondag 26 september

11.00 HMHC Veteranen - HvA

12.00 HMHC Jong Dames – Graspiepers

13.45 HMHC Dames 1 – Quick Stick

14.45 HvA – HMHC H1

|Doorsturen

BuienradarAgenda