Sport

Verrassende partijen tijdens zaalkaatswedstrijd

Als onderdeel van de Copini 60+ kaatscompetitie werd op zaterdag  5 januari 2019 de jaarlijkse Copini/Plus supermarkt 60+ zaalkaatswedstrijd 2019 georganiseerd tezamen met Grand Eetcafé ‘De Lachende Koe/Kleine Weinstube’. Deze unieke zaalkaatspartij met twee spelvarianten in één speelveld vond plaats in de Waddenhal. Naast twee perken voor de 60+ harde bal kaatsers, waren de andere twee perken voor de zachte bal kaatsers. 

De twaalf deelnemende 60+ kaatsers kaatsten volgens het officiële zaalkaats reglement in drie speelronden met een wisselende lijst en een individueel eindklassement. Door griep en blessures moesten enkele kaatsers hun aanmelding helaas annuleren. Met enkele gastspelers werd de lijst weer compleet gemaakt.

Ondanks de leeftijd 60+ werd er fanatiek gekaatst met spannende partijen en verrassende uitslagen. Zo werd bij een partij een ruim opgebouwde voorsprong van 4-1 eersten omgebogen tot een 4-5 + 2-6 uitslag. Bij een andere partij leken de favorieten zonder veel problemen de overwinning te pakken. Ook hier liep het anders dan verwacht en verloor het favoriete partuur uiteindelijk op de stand 5-5 + 6-6.

Na twee van de drie omlopen te hebben gekaatst, waren er nog drie kaatsers ongeslagen. Van deze drie moesten er twee in de derde omloop tegen elkaar kaatsen. Maar ook de winnaar van deze partij, met 21 punten voor, zou niet de eerste prijs en de krans winnen. Deze eer was verrassend weggelegd voor Gerrit Bijdeweg met 21 punten voor, maar minder eersten tegen.

De Copini 60+ kaatsers kunnen terugzien op een zeer geslaagde zaalkaats partij.

 

Uitslagen

Prijswinnaars       Voor-Tegen

1 Gerrit  Bijdeweg                               21-9

2 Oeds Broersma                                  21-11

3 Thom Zuiderhof                              20-10

4 Teake Koster                                     18-14

|Doorsturen

BuienradarAgenda