Verdiende overwinning fc Harlingen 1

Het vlaggenschip van de fc Harlingen heeft afgelopen zondag op Terschelling een dik verdiende zege geboekt. Na ruim negentig minuten voetballen stond er een 1-3 eindstand op het scorebord.

De Harlingers startten deze zonnige Moederdag in de basis met: Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Mateusz IJpe, Patrick v.d. Waard, Bas Helfferich, Sjouke Bootsma, Nick v.d. Kooi, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Marten van Andel en Remko Zandberg.

Fc Harlingen begon fel aan het duel, want al na acht minuten bereikte een steekpass Remko Zandberg die met een harde knal de 0-1 binnen schoot. Na ruim een kwartier kreeg Terschelling een vrije trap op een mooie plek, maar deze knalde tegen de opgestelde muur. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen er iets te makkelijk een strafschop werd gegeven. Doelman Panbakker dook wel de goede hoek in, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. Dit was tevens de ruststand.

Nick v.d. Kooi werd aan het begin van de tweede helft vervangen door Jurjen Breimer. Opnieuw kwam fc Harlingen sterk uit de kleedkamer, want al na twee minuten belandde een ingooi voor de voeten van Bas Helfferich die de bal vol op de pantoffel nam en van een meter of vijfentwintig de bal zo hard de winkelhaak in vuurde dat de eilander doelman de bal alleen voorbij hóórde komen: 1-2.

Terschelling probeerde iets later een vrije trap vanaf de middellijn in één keer in het doel te krijgen, maar dit werd een makkelijke prooi voor de doelman. Fc Harlingen liet zien voor de volle winst te gaan, want na een klein uur spelen belandde een inzet van Sjouke Bootsma tegen de paal. Na zeventig minuten werd Sander Zeilmaker in het veld gebracht voor Arjan Outhuyse. Tien minuten voor tijd kreeg Sjouke Bootsma nog een goede kans, maar zijn kopbal belandde recht in de handen van de keeper. Niels Vlottes kwam er nog in voor Jesse Mulder. In de hectische slotfase kwam de thuisploeg nog een paar keer gevaarlijk voor het Harlinger doel, maar de defensie hield stand. Het leek er op dat de scheidsrechter van dienst het naar zijn zin had op het eiland, want toen Sjouke Bootsma met een geweldige boogbal over de doelman heen de eindstand op 1-3 zette gaf de klok de zevenennegentigste minuut aan. Een dik verdiende overwinning dus voor de jongens.

Als fc Harlingen komende zondag in haar laatste thuiswedstrijd dezelfde inzet toont als vandaag, dan zit er misschien wel een stunt in.