Voetbal

Vele talenten tijdens darttoernooi fc Harlingen

Zaterdag 9 februari…wie die dag bij fc Harlingen de kantine binnen kwam moest even goed kijken. De kantine was omgetoverd tot een ware dartsarena. De Activiteiten Commissie van fc Harlingen had een darttoernooi voor de jeugd en senioren georganiseerd die dag. Het dartspelletje is een populaire sport geworden mede door de bekende darters Barney en natuurlijk Mighty Mike. Deze laatstgenoemde won 2 januari van dit jaar de wereldtitel darts. Ook bij fc Harlingen blijken er ware talenten rond te lopen. 

Bij de jeugd tot en met 15 jaar waren de volgende prijswinnaars: derde prijs Jamie Brouwer, derde prijs Wessel Attema, tweede prijs Jutta Wolbers. De eerste prijs en tevens de prijs voor de hoogste finish ging naar Rafaël Brander.

Bij de senioren was het Bote Teerling die met hand en tand zijn winnaarstitel moest verdedigen maar viel er helaas vlak voor de halve finales af. In de twee halve finales ging het om Stefan Aalders tegen Theo Brouwer en Rienk Wijbenga tegen Arie den Breejen. In een best of 7 gingen de partijen tegelijk van start. Helaas was Rienk snel klaar… hij verloor met 0-4 van Arie. Bij de andere partij, die van Stefan en Theo was het niet veel spannender en uiteindelijk was het Stefan die zichzelf naar de finale gooide en met 4-0 won van Theo. En zo ontstond de finale; Arie den Breejen tegen Stefan Aalders. Bote Teerling was de minste niet en had zich ingeschreven om deze finale te mogen schrijven. Aangemoedigd door het publiek werd er best of 9 gespeeld. In het begin ging het gelijk op maar na de 2-2 nam Stefan afstand en won uiteindelijk de finale met 3-5. Tevens won Stefan de prijs voor de hoogste finish!

De activiteiten commissie van fc Harlingen wil graag iedereen bedanken voor het mede mogelijk maken van dit darttoernooi. 

|Doorsturen