Sport

Veilig sportklimaat bij basketbalvereniging Green Lions

De trainingen en wedstrijden zijn sinds september weer in volle gang. Basketbalvereniging Green Lions bestaat uit bijna 75 leden. De vereniging heeft 7 teams die competitie spelen. Naast teamsport hecht Green Lions waarde aan een veilig sportklimaat. Daarom hebben dit seizoen alle vrijwilligers van de vereniging een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) ingeleverd. Dit betekent dat coaches en bestuursleden in bezit zijn van een VOG.

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar oplevert voor het uitoefenen van een bepaalde functie. Een VOG staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. Het is belangrijk dat iedereen veilig kan sporten. Door een VOG te vragen, wordt inzicht verschaft in het verleden van vrijwilligers, aldus de vereniging. “Hoewel een VOG ongewenst gedrag nooit volledig kan uitsluiten, is het wel een goede manier om als basketbalvereniging te laten zien dat wij een veilig sportklimaat belangrijk vinden.”

 

De teams zijn opgesplitst in een Dames, Heren, jeugdteams, peanuts en recreanten. De trainingen worden gegeven in De Waddenhal en de sportzaal van basisschool het Noorderlicht. Lijkt het jou leuk om balletje te gooien? Dat kan! De eerste drie keer kun je gratis meedoen om te kijken of basketbal echt wat voor je is. Je kunt ook eens kijken bij een van de trainingen of wedstrijden. Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail: info@greenlions.nl. De vereniging neemt dan contact met je op om nader kennis te maken.

Het eerstvolgende thuisprogramma is 24 november 2018. Je kunt dan een van de teams in actie zien. Meer info over basketbal op www.basketball.nl/jeugd/spreekbeurt/wat-is-basketball. Wedstrijdprogramma en trainingstijden van Green Lions kun je vinden op www.greenlions.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda