Veel podiumplaatsen en PR’s voor De Vikings

Met een zwemploeg van twintig zwemmers heeft ZV De Vikings zaterdag 17 september de eerste zwemwedstrijd van het jaar gezwommen in Steenwijk. Zwemvereniging Steenwijk ’34 organiseerde voor de 38ste keer de Klaverblad Sprintwedstrijd.

Alle zwemmers moesten vier keer aan de bak; de 50 meter vrije slag, de 50 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag en als laatste de 50 meter rugslag. Per categorie werd er een klassement bijgehouden. Als toetje was er een finalerace voor de 50 meter vrije slag voor zowel de Heren als de Dames met als bekroning de sprintkampioen van het toernooi. Hiervoor plaatsen zich de zes snelste zwemmers op de 50 meter vrije slag. Ondanks dat er nog maar een aantal weken is getraind, waren de resultaten erg goed.

Het was een mooie gemêleerde zwemploeg waarmee ZV De Vikings aan de start verscheen. Van de jongste junioren tot aan de senioren werd er goed gezwommen.

Podiumplaatsen

De jongste Junioren 1-2 zwemmers hebben een mooie progressie laten zien. Veel PR’s en met als resultaat dat Kyara Balt as derde en Julissa Veenstra als tweede op het podium mochten komen voor hun klassement Junioren 1 meisjes. Marre van der Wal werd na een spannende strijd tweede bij de Junioren 2 meisjes.

Bij de Junioren jongens waren Sven Koornstra en Wytse Broekstra een maatje te groot voor hun concurrenten. Sven won het klassement bij de Junioren 2 en Wytse deed dit bij de Junioren 3-4. Wytse zwom op de 50 schoolslag een nieuw Regio Record Noord Nederland.

Djurre van der Wal zwom in zijn categorie Jeugd 1-2 naar een verdienstelijke derde plaats in het klassement.

Bij de Senioren Dames zwom Myrthe Offenga op alle vier afstanden een prima race wat resulteerde in een derde plaats in het klassement.

Finales 50 meter vrije slag

De climax van het toernooi zat hem in de finale van de 50 meter vrije slag. Bij de heren hadden Hessel Broekstra en Wytse Broekstra zich geplaatst. Hessel eindigde als derde en Wytse werd verdienstelijk vierde. Tussen de winnaar en Wytse zat maar 0.26 seconde, wat aangeeft hoe spannend deze race was.

Bij de dames hadden Marte Hieke van der Kamp en Myrthe Offenga zich geplaatst voor de finale 50 meter vrije slag. Marte Hieke werd vierde. Myrthe Offenga die de hele dag al een sterke indruk maakte won de race en werd hierdoor Sprintkoningin van Steenwijk. Een heel goede prestatie.

De trainers Ronald Veenstra en Kim Bos kunnen terugkijken op een geslaagd begin van het nieuwe zwemseizoen.