Sport

Veel animo voor de HMHC – Rabo Hockeydag

Op vrijdag 10 mei vond de jaarlijkse Rabo Hockeydag plaats op het sportcomplex van de Harlinger Mixed Hockey Club aan de Westerzeedijk in Harlingen. Deze dag werd georganiseerd door de hoofdtrainers van HMHC (Joyce Heida en Onno Jan Onnes) in samenwerking met de hoofdsponsor Rabobank. 

Door Gerda Boonstra

 

Het is een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud. Niet alleen hockeyleden, maar ook vriendjes, vriendinnetjes en ouders waren van harte welkom om deel te nemen aan het programma. Dit bestond dit jaar uit een midgethockey parcours met verschillende onderdelen die waren uitgezet op de hockeyvelden.

 

Ochtendprogramma

De dag werd geopend door Kees Veninga, vermogensmanager bij Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland. Dit deed hij door een hockeybal met flinke vaart tegen een geparkeerde auto te slaan. Gelukkig wel tegen een auto die bewust op het hockeyveld geplaatst was als één van de onderdelen van het midgethockey parcours. In het ochtendprogramma mochten kleuters van basisschool Het Baken op een speelse manier het midgethockey parcours doorlopen. Zij waren erg enthousiast en hebben een leuke en leerzame hockeyochtend gehad. Het ochtendprogramma werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Harlingen (sportcoach Stijn Kooiman), Jogg Harlingen en Stichting Sport Promotie.

 

Middagprogramma

Vanaf 14.30 uur startte het middagprogramma waar ruim negentig kinderen aan deelgenomen hebben. De zon scheen uitbundig en de kinderen hebben volop genoten. Aan het eind van het parcours konden alle kinderen deelnemen aan een shoot-out wedstrijd. Onno Jan Onnes reikte de prijzen uit. De shoot-out wedstrijd is gewonnen door Laurus Dijkstra. Hij won de wissel gouden stick. Overall winnaar van het midgethockey programma was Lucas Minks uit JD1. Het middagprogramma werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank.

De zonovergoten Rabo Hockeydag werd afgesloten met een heerlijke BBQ. Een zeer succesvolle dag waarbij jong en oud op een sportieve en speelse manier heeft kunnen hockeyen.

 

Lijkt het je leuk om ook te gaan hockeyen?

Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van dit bericht? Wij heten nieuwe leden van harte welkom. Wij zijn een actieve vereniging waarbij Plezier, Passie en Prestatie voorop staat. Dit betekent hockey voor iedereen. Zowel voor de jeugd (vanaf 4 jaar) en volwassenen bieden wij een volwaardig training/wedstrijdprogramma aan. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Wil je meer informatie? Of een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan altijd. Stuur hiervoor een e-mail naar ledenadministratie@harlingermhc.nl of kijk op onze website www.harlingermhc.nl

 

|Doorsturen