Sport

V&K-Stenen Man zeker van deelname NK turnen dames

De halve finale voor doorstroming naar de landelijke finale turnen dames tweede divisie was 14 april in Leek.  Demi Jaspers, Senna de With en Chantal Hietkamp hadden zich hiervoor gekwalificeerd.

De twee NK finalisten Senna de With en Chantal Hietkamp met trainster Marian Talsma.

Het niveau op deze wedstrijden is erg hoog. Er doen grote clubs aan mee die beschikken over goed uitgeruste sporthallen en veel trainers. Het is daarom heel bijzonder dat V&K-Stenen zich weet te plaatsen voor deze wedstrijden. Demi is helaas niet door naar de finale. Chantal plaatste zich voor de finale in Tilburg met een 12- plek en een reserve positie op toestelfinale sprong. Senna is, als enige turnster uit de drie noordelijke provincies in haar categorie, er in geslaagd zich te plaatsen voor de landelijke kampioenschappen en heeft ook een toestelfinale op toestel sprong. Zij behaalde in de meerkamp een 15e plek. Deelname aan het NK turnen betekent dat je bij de beste 36 turnsters van Nederland hoort.

 

In Nieuwehorne was ook een turnwedstrijd afgelopen weekend. Het betrof hier een plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap. Lieke Odinga turnde zich naar een bronzen plak. Dit is een heel knappe prestatie. De andere deelnemers van V&K-Stenen Man (Puck Sietsema, Nynke Broersma, Jorien Elsinga, Iris Tamminga en Shakira Brinksma) vielen helaas voor een aantal net niet in de prijzen. De doorstroming naar het FK wordt in de komende tijd bekend. 

|Doorsturen