Sport

V&K-Stenen Man staat weer op het NK

Zaterdag 2 juni was het NK all-round turnen en zondag 3 juni de toestel finales NK. Alleen de beste 36 turnsters mogen mee doen aan het Bondskampioenschap (NK). Ongeveer 400 turnsters uit heel Nederland doen mee in een leeftijdscategorie. Voordat je mee mag doen zijn er een aantal kwalificatie momenten. Daarna is het een afvalrace.

Het is een enorme prestatie om daarbij te kunnen turnen. Want bij de meeste kwalificatierondes is het deelnemersveld ontzettend goed en het niveau heel erg hoog. Harlingen traint in een gymzaal waarvan de toestellen vier keer in de week opgebouwd en afgebroken moeten worden. Vijfentwintig keer per seizoen reizen ze af naar Heerenveen om te kunnen trainen in een goede accommodatie. V&K-Stenen Man is dan ook de enige verenging in het sterke deelnemersveld van 36 turnsters, die niet traint in een vaste accommodatie en turnhal met valkuilen.

 

Senna de With (12) jeugd 2 heeft net niet foutloos kunnen turnen maar ze liet wel ongelooflijk mooi turnen zien. Ze behaalde de 34e plaats en mocht zondag nog bij de beste acht turnen op het onderdeel sprong. In de all-round was ze negende op sprong. Zij heeft dit zondag nog een keer knap gedaan en is zesde van Nederland geworden. Wat een prestatie.

Chantal Hietkamp (14) junior 1 behaalde een 18e plaats. Ook zij heeft zaterdag in de all-round een knappe vierde plaats op het onderdeel balk gehaald.

Beide turnsters gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

|Doorsturen