Voetbal

Van bloemetjes plukken naar scoren!

Wie wel eens een kijkje komt nemen bij de Waddenrobkes zal soms ook wel eens gedacht hebben: ‘oeps, wat moet dat toch worden met dat voetballertje’/‘zou hij/zij het wel leuk vinden’, etcetera. Op de kunstgrasvelden is het moeilijk om bloemetjes te vinden maar sommigen doen nog steeds een poging...

De eerste echte officiële wedstrijd na het avontuur bij de Waddenrobkes voor JO8-1. (Foto: Frans Bode)

Wie vervolgens een paar maanden later weer een kijkje komt nemen zal zich verbazen. Datzelfde speelse voetballertje met hele andere interesses is ineens een fanatieke/enthousiaste voetballer/voetbalster geworden die veel plezier heeft bij zowel de training als de wedstrijden. De enthousiaste trainers bij de Waddenrobkes van Zeerobben hebben geduld en weten inmiddels hoe het werkt.

Na 1 of 2 seizoenen volgt uiteindelijk de overstap naar de JO8. Voetballen tegen andere verenigingen, uit- en thuiswedstrijden en voetballen op een groter veld. Afgelopen zaterdag speelde JO8-1 haar eerste officiële wedstrijd op het Oostersportpark. Ze speelden tegen fc Burgum JO8-1. Bij Zeerobben allemaal kinderen net overgekomen uit de Waddenrobkes en bij fc Burgum overgekomen uit de JO7. Wat een spektakel leverden beiden ploegen vanaf 10.05 uur. De vonken spatten ervan af.

Dezelfde Waddenrobkes die 1 of 2 jaar geleden nog verlegen naar de training kwamen namen nu het voortouw en gingen voorop in de zeer sportieve strijd. Zeerobben scoorde prachtige doelpunten en fc Burgum deed dat ook. Na afloop dan ook alleen maar lachende en tevreden gezichten. En zo zie je maar weer: alle goeds komt er uiteindelijk wel. Geduld hebben. Laat het een mooi voorbeeld zijn voor de kinderen die nu bij de Waddenrobkes spelen. Het is misschien allemaal nog best spannend maar uiteindelijk komt het goed en speel je ook van die topwedstrijden tegen andere grote clubs.

De Waddenrobkes trainen elke woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur op het hoofdveld. Kinderen die nieuwsgierig zijn geworden en het ook wel eens willen proberen zijn van harte welkom en kunnen eerst een kijkje nemen of gelijk meedoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda