V.V.H DS1 – S.N.V.V. DS3

Onderstaand verslag ontvingen we van Regina van der Kooij.

Afgelopen vrijdag 25 september mochten we afreizen naar Sint-Nicolaasga, waar we weer een heel nieuw team voor ons hadden staan. Gemixt met wat oudere routiniers en jonge meisjes. Onze instelling was om gewoon door te gaan spelen op het niveau waar we de vorige wedstrijd mee zijn geëindigd. Dit was een 4-0 winst en om de koploper te blijven waren we dit gewoon weer van plan.

De selectie bestond deze week uit acht vrouw, één minder dan onze vaste basis. Echter is Anna nog niet opgeknapt van de knieblessure die zij de afgelopen week had opgelopen. We begonnen met Iris en Mirthe op de buiten, Ilse en Regina op de mid, Anniek op de diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Anique en Senna begonnen op de bank. Er werd aan de Harlinger kant een degelijk spelletje gespeeld, er werden weinig fouten gemaakt en wij waren het die het spel bepaalde. Er werd een goeie servicedruk uitgevoerd waar S.N.V.V. het duidelijk moeilijk mee had. De set verliep hierdoor vrij snel en werd gewonnen met een eindstand van 13-25.

Never change a winning team they say, en dat wat er werd gedaan. De opstelling bleef gelijk aan de voorgaande set. Toch begon de dames V.V.H. meer tegen hunzelf te spelen dan tegen de tegenstander. Er werd minder enthousiast gespeeld wat ook te zien was. Er werden lange rally’s gespeeld waarbij de punten toch steeds aan de kant van Harlingen bleven. Het mentale stukje werd iets meer geraakt deze set waar V.V.H. duidelijk leerpunten heeft zitten. Anique kwam nog binnen de lijnen met een vernietigende opslag die zo haar nodige puntjes meepakte. Met een beetje mazzel en toch nog met een ruime voorsprong ging deze set ook naar de Harlinger kant. De set werd geëindigd met een stand van 16-25.

Set drie werd ook weer gespeeld met dezelfde zes dames in de basisopstelling. In set drie ging ongeveer alles mis wat er maar mis kon gaan. Het volleybal liep niet meer waardoor ook de sfeer ging hangen in het veld. Er was geen plezier meer helemaal niks. Er werd gevolleybald op een 30% waar je een set niet mee gaat winnen. Er werd van alles aan gedaan om het plezier er terug in te krijgen. Zo werd Mirthe gewisseld met Anique voor bij het net. Anique bleef op de mid staan en Regina verhuisde naar de buiten. Maar ook dit was niet genoeg om het spel weer op orde te krijgen. Toch werd het spel op een bepaald weer opgepakt hoe of wat we hebben geen idee. Echter kwam dit toch net te laat en werd de set verloren met 25-19.

Set vier werd weer begonnen met dezelfde zes dames. Er werd nog steeds niet lekker gespeeld aan de Harlinger kant. Wat er in zit kwam er gewoon niet uit. Maar door een goeie opslag serie van Iris werd er een goeie voorsprong gecreëerd waar S.N.V.V. niet meer aan te pas kwam. De set werd gewonnen met een eindstand van 16-25.

Al met al niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar ach dat zijn er gelukkig ook nog maar twee. En niet zomaar twee want uit deze twee wedstrijden zijn 9 punten bij ons gebleven waardoor wij op een prachtig eerste plekje blijven staan. Komende week krijgen wij de dames van BEO Bakhuizen op bezoek. Een routiniers team waar we goed ons best tegen moeten doen. Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn de komende drie weken. Toch gaan we ons best doen jullie een beetje op de hoogte te houden van de ontwikkelen door middel van het stukje schrijven en hopelijk tot snel op de tribune.