V.V.H. Dames verslaat koploper en zet stijgende lijn voort

Na het fantastische resultaat dat ze vorige hebben geleverd tegen de nummer 1 HeVoC zat VVH dames 1 nog wat in de wolken. Er werd namelijk met 4-0 gewonnen. Een prachtige wedstrijd om te spelen en om naar te kijken. Dit op basis van de twee tribunes die vol zaten met mensen! Mede door dat fantastische gevoel zijn ze helaas vergeten hier een verslagje van te maken en werd er alleen wat op onze social-media platformen geplaatst. Zij willen iedereen bedanken die voor hen op de tribune zaten en ze naar de winst hebben gejuicht.

Met deze fantastische wedstrijd op zak mochten ze afgelopen vrijdag afreizen naar V.C. Joure, de nummer tien op de ranglijst. Met elf man sterk was het deze vrijdag een oude bekende die de dames naar de winst moest coachen. Dit omdat Anton en Meindert Paul verhinderd waren, was Ous de redder in nood.

In eerste instantie zou de wedstrijd beginnen om 21:00 uur. Maar omdat de voorgaande wedstrijd nogal uitliepen bleek dit 21:30 uur te worden. Met een wat in stukken verdeelde warming-up begonnen ze de eerste set met Yvette op de spelverdeling, Iris op de diagonaal, Marrit en Mirthe op de buitenaanval, Welmoed en Ilse op de midaanval en Anniek op de libero positie. Voor de oplettende lezer dus een kleine verandering aangezien Anniek eerst uitkwam op buitenaanval. Senna, Anique, Lotte en Regina begonnen op de wissel.

Ze begonnen de set een beetje traag. Mede door het verstoorde inspelen waren ze koud. Zo moesten ze zich zien op te warmen in het spel. Er werd wat meegespeeld in het tempo van de tegenstander. Dit lag vele malen trager dan wat ze zelf in hun mars hebben. Met veel eigen foutjes was het aanzetten aan VVH kant. Halverwege de set werd het spel dan ook aanzienlijk beter. Je kon merken aan het spel dat hoe langer we speelden hoe beter het werd. Ze pakten het eigen spel meer op en bepaalden weer wat er gebeurde. De set werd gewonnen met 18-25.

De volgende set bleef de opstelling ongewijzigd en werd er geacht het niveau wat ze hadden opgepakt voort te zetten. Er werd vanaf het begin beter gevolleybald en minder fouten gemaakt aan VVH kant. Halverwege de set kwam Senna binnen de lijnen voor Iris. De set werd vrij makkelijk binnengesleept met een eindstand van 12-25.

Een mooie 0-2 voorsprong. Nu voor de dames zaak om niet te verslappen wat nog wel eens kan gebeuren in de derde set. De derde en vierde set waren soort kopie van elkaar. Met vlagen speelden ze Joure volledig aan de kant. Toch waren er momentjes waar ze zelf te veel fouten maakten en Joure dichterbij lieten komen. In het einde van de derde set is Regina nog binnen de lijnen gekomen voor Marrit. De set werden gewonnen met een eindstand van 16-25 en 18-25.

Voor de dames weer een belangrijke 5 punten erbij! Komende zaterdag nemen ze het op tegen SVW DS3 om 17:00 uur in de Waddenhal. Alle support is van harte welkom.