V.V.H. dames verliest nipt van vc Bolsward

Na de winst van vorige week in Sneek, waren de dames van V.V.H. DS 1, gesponsord door Plus Lunenborg te Harlingen, extra gemotiveerd om het afgelopen zaterdag op te nemen tegen Bolsward. Ondanks dat de stand in de ranglijst aangaf dat Bolsward waarschijnlijk meer kans had dan Harlingen, stapten de acht Harlinger meiden vol motivatie en strijdlust de hal binnen.

Helaas kon Alien deze wedstrijd door een blessure niet mee doen, maar gelukkig was Senna van de meisjes A aanwezig en klaar om in te vallen. De eerste set begonnen de Harlinger dames met Yvet op spelverdeling, Anniek op de dia, Regina en Ilse op de mid en Anna en Mirthe op de buitenaanval. Vanaf het begin was duidelijk dat het niet een makkelijk potje volleybal zou worden. Beide teams daagden elkaar uit om hard te strijden en niks uit handen te geven. De dames van VVH pakten een mooie voorsprong, maar helaas kon Bolsward dit inhalen en daardoor eindigde de set in 22-25 winst voor Bolsward.

De tweede set trad Iris binnen de lijnen. Ook in deze set liepen de punten gelijk op. De pass lag beter dan afgelopen wedstrijden. Hierdoor kon spelverdeler Yvet alle posities aanspelen waarna onze aanvalsters de balletjes lekker over het net konden slaan. Bolsward bleek over dezelfde kwaliteiten te beschikken waardoor er lange rally’s werden gespeeld, welke deze set vaak eindigden met een punt voor Bolsward. Zij gingen er deze set dan ook weer met de winst vandoor: 18-25 voor Bolsward.

Ook de derde set was het voor het publiek genieten. Nu er 0-2 in sets op de teller stond, wist Harlingen dat er nog harder gewerkt moest worden om sets te pakken. Dus dat deden ze. Lange spannende rally’s werden gespeeld, maar deze set waren het vaker de Harlinger dames die ze konden eindigen door te scoren. Er werd hard voor elkaar gewerkt en dat leverde spektakel op voor het publiek. Op de buiten waren het Iris en Mirthe die vaak konden scoren. Toen de 25 in zicht kwam, waren de dames van V.V.H. beter in staat om door te pakken, waardoor de winst naar hun ging met 26-24.

De vierde set bleef team blauw in deze flow hield de druk op Bolsward. Ook blokkerend kwam Harlingen beter in het spel waardoor de kansen bij Bolsward steeds kleiner werden. Deze vierde set eindigde met een uitslag van 25-15 winst voor Blauw.

De vijfde en laatste set moest bepalen welk team het sterkst zou zijn. Helaas vielen er in het begin van deze set wat foutjes bij VVH waardoor Bolsward op een voorsprong kwam. Na een tijdje kwam het besef dat deze set tien punten korter duurt dan normaal, dus het was nu of nooit. Harlingen probeerde de achterstand in te halen, maar met een uitslag van 10-15 ging de winst van de vijfde set naar Bolsward.

Ondanks het verlies van de wedstrijd, werd er lekker gespeeld. Na een aantal mindere wedstrijden afgelopen weken hebben de dames van Harlingen laten zien wat ze in huis hebben en dat ze veel meer waard zijn dan de huidige negende plaats. Volgende week staat OPM Heerenveen op het programma. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Om 17:00 uur spelen we weer thuis in Harlingen, dus kom zeker langs om VVH naar de winst te juichen.