Sport

V.V.H. dames 1 - vc Joure dames 3

Afgelopen zaterdag mochten ze eindelijk weer in hun eigen vertrouwde hal spelen. Met elf vrouw sterk waren de dames er helemaal klaar voor. Ze mochten een balletje spelen tegen de dames van vc Joure dames 3.

Coach Anton begon de eerste set met Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal, Regina en Mirthe mochten rammen op de buiten positie en Ilse en Anique mochten aan de bak op de mid positie, ook was libero Kyra binnen de lijnen voor het pass werk. Iris, Lisanne, Senna en Manon begonnen op de wissel.

De dames gingen de wedstrijd goed van start en zetten Joure gelijk stevig onder druk. Met een goeie opslagserie van Regina en Anique kon Joure maar moeilijk in het spel komen en liep het aan de kant van de Harlingers prima. Alles lukte. De eerste set werd dan ook gewonnen met een eindstand van 25-15.

 

De tweede set werd gespeeld met dezelfde zes spelers als de voorgaande. Ook deze set werd het spelniveau goed vast gehouden. Het waren de Harlingers die het spel bepaalden. Er werd een goeie druk gezet op het spel van Joure met diepe opslag en erg hoge aanvalsdruk. De set werd dan ook gewonnen 25-20.

 

De opdracht die werd meegegeven voor deze set is het spelniveau vast te houden en vanaf het begin gelijk vol enthousiasme te beginnen en de eigen snelheid te behouden. Deze set kwam Manon binnen de lijn voor Anique. Het spel begon matig. De passing die de afgelopen sets prima lag werd deze set erg onder druk gezet door de dames van Joure. Het werd een rommelig spel met veel oplos ballen en weinig eigen spel. Halverwege de set kwam Iris binnen de lijnen voor Mirthe om het eigen spel weer op te pakken. Het bleef een erg rommelig spel met veel persoonlijke fouten. Toch werd er nog gewonnen met een eindstand van 25-23. Een echt vechters set. Hierdoor werd de winst wel binnengehaald.

 

In de laatste set kregen de dames van VVH het toch wel echt zwaar. Joure zat goed in het spel en de Harlingers wisten niet meer direct te scoren. Ook was het weer de servedruk van Joure waar Harlingen weinig tot geen reactie op kon bieden. Ondanks Anniek haar strakke serveserie langs de lijnen, die voor VVH nog heel wat punten heeft opgeleverd, trokken ze deze set toch aan het kortste eind en ging de set dan ook met 16-25 naar Joure.

Maar die set vergeten ze snel, met een mooie eerste drie sets hebben ze toch de winst (3-1).

 

De eerst volgende wedstrijd zal weer in de Waddenhal zijn, op zaterdag 16 oktober om 17.00 uur. Dan komen de dames van BEO (Bakhuizen) op bezoek.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda