Sport

V.V.H. Dames 1 speelt toch wedstrijd tegen Stânfries Dames 2

Op zaterdag 29 oktober ging het damesteam van Harlingen toch de wedstrijd spelen. Wat van tevoren een welles-nietes-discussie bleek werd uiteindelijk toch door Stanfries de knoop doorgehakt om wel te spelen. Stanfries een jong gedreven damesteam dat nog niet helemaal op formatie zit. Het doel van de dames van Harlingen was zich niet te laten leiden door de standen in het klassement.

Na het verlies tegen CoVos was het de trainer die bij VVH een aantal aanpassingen in het positiespel aanbracht. Zo is Anniek van de diagonaal naar de buitenaanval verhuisd, Marrit van de mid naar de buitenaanval, Lotte van de libero naar de spelverdeling, Liset van de spelverdeling naar de Libero en Iris van de buiten naar de diagonaal. Een hele verandering voor het team. Met twee weken de tijd om het nieuwe spel op te pakken stond VVH vol nieuwe energie en nieuwsgierigheid op het veld om de wedstrijd te spelen.

 

De eerste set begon coach Anton dan ook met Anniek en Marrit op de buiten, Ilse en Welmoed op de mid waarvoor Liset de Libero positie oppakte, Lotte op de spelverdeling en Iris op de diagonaal positie. Regina, Mirthe, Senna en Yvette begonnen als reservespeelsters. VVH, dat passend sterk spel liet zien, scoorde echter niet met de aanval. Stanfries stond verdedigend erg goed waardoor er maar weinig direct werd gescoord. Hoe het spel ook verdeeld werd was niet genoeg om de voorsprong in handen te nemen. Aan het einde van de set kwam Regina nog binnen de lijnen voor Anniek en Senna voor Iris. Door de wisseling in spelers was Stanfries iets uit hun spel getrokken waardoor VVH meer punten ging scoren met de aanval. VVH kwam meer in hun eigen spel. Helaas was het net niet genoeg en werd de set helaas verloren met 24-26.

 

De tweede set was een heel ander verhaal. Door de goeie passing en prima spelverdeling van Lotte met dreiging op elke aanvalspositie werd er een snel spel neergezet. Stanfries dat verdedigend nog steeds erg sterk spel liet zien kwam door het veel van de grond halen zelf niet met voldoende tegenaanval. Hierdoor kon VVH gemakkelijk een eigen spel en snelheid opbouwen. De set werd dan ook met 25-13 gewonnen.

 

De derde set kwam Mirthe binnen de lijnen voor Marrit en Anniek voor Senna. Ook deze set liet VVH een gelijk spel zien aan de voorgaande set. Aanvallend werd er zo hard binnengeslagen dat het voor Stanfries alleen maar oplossen was. Ook deze set werd vrij makkelijk binnengesleept met een eindstand van 25-13.

 

Met een 2-1 voorsprong was het nu aan VVH om de wedstrijdwinst binnen te slepen. Met nog twee wissels aan de kant van Harlingen begon Yvette op de spelverdeling voor Lotte en kwam Iris binnen de lijnen voor Anniek. Deze set werd VVH iets meer onder druk gezet. Door een goeie service aan de kant van Stanfries had VVH meer moeite om tot scoren te komen. Eenmaal van de goeie servicedruk af was het weer VVH die de ballen snoeihard binnensloeg. Yvette die de diagonaal en de buitenaanvallers goed wist te vinden scoorden bal na bal. De set en tevens wedstrijdwinst werd binnengehaald. De set eindigde in 25-19.

 

Door de deze overwinning staat VVH op een derde plek in de competitie. Met een minimaal aantal punten tussen de teams boven en onder is het van belang om de winst en focus te blijven houden. Volgende week spelen ze tegen de nummer vier, HeVoC ’89 DS2. Met een wedstrijd minder en een punt verschil een erg belangrijke wedstrijd voor VVH. De wedstrijd vindt plaats in de Hoekstrahal te Heerenveen om 20:45 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda