Sport

V.V.H. Dames 1 aan kop

Vrijdagavond stond Dames 5 van Easterein tegenover Harlingers mooisten. Voor VVH een bekende club maar een nieuw team. Met de strijdlust van de afgelopen weken en het gebrand zijn om op die eerste plaats te behouden ging het team van coach Frank er weer tegenaan. 

De eerste set ging dan ook vliegend van start. Met een goeie serve druk aan VVH kant wist Covos geen raad en hadden ze gelijk een goeie voorsprong. Echter was het spel hier en daar nog wat rommelig aan VVH kant waardoor CoVos langzaam weer wat bij kwam. Toch bleven ze op een goeie voorsprong staan en door de aanhoudende serve druk wisten ze de eerste set te winnen met een eindstand van 18-25.

 

In de tweede set begon Harlingen opnieuw sterk. Toch hadden ze moeite om het eigen niveau vast te houden. Er werd meegegaan in het spel niveau van de tegenstander. Hierdoor konden de dames geen verschil maken waardoor de stand gelijk opging. Frank riep zijn team bij elkaar om CoVos even uit het spel te halen en de dames weer te laten focussen op het eigen spel en niveau. Dit was net nodig om te behalen waarvoor ze gekomen waren. Zo sleepten ze ook deze set binnen met een eindstand van 19-25.

 

Harlingen had hun spel weer te pakken en ging dan ook razendsnel door de derde set heen. Alles klopte aan de Harlinger kant waardoor CoVos weinig tot spelen kwam. Met de nog altijd sterke serve druk en tactische aanvallen werd set drie gemakkelijk binnengehaald door VVH. De set eindigde met 13-25.

 

Met de winst op zak konden de dames de laatste set niet laten liggen. Met de winst al in hun gedachten en denkbeeldig al aan het overwinningsbiertje was de start van deze set was niet al te best. Met erg veel eigen fouten en een scheids die de dames niet bepaald mee zat moesten ze deze laatste set toch echt even goed aan de bak. Gelukkig zat er nog genoeg wilskracht in om ook deze set te pakken met 19-25.

 

VVH Dames 1 behoudt met deze extra 5 punten nog steeds de eerste plek in de lijst. Aankomend weekend zullen ze lekker genieten van een vrij weekend. Op dinsdag 31 oktober wordt er in de tweede ronde van de bekercompetitie gespeeld. Om 19.30 uur gaan de dames los in de eigen vertrouwde Waddenhal tegen Covos dames 3.

|Doorsturen

BuienradarAgenda