Sport

United Kingdom Open Championships Tang Soo Do

CARDIFF, WALES – Op zaterdag 22 april waren twaalf deelnemers van Shi Sun Tang Soo Do uit Harlingen afgereisd naar de hoofdstad van Wales om daar deel te nemen aan de United Kingdom Open Championships Tang Soo Do (Koreaans Karate).

Door Master Ronald Pander

 

Dit toernooi werd voorheen jaarlijks in april of mei gehouden, maar dit was de eerste keer sinds 2019 dat het door kon gaan. Alle deelnemers hadden er daarom ook extra veel zin en dat was te merken. Er werden veel nieuwe mensen ontmoet, er waren oude bekenden en het toernooi verliep zonder incidenten en zeer vlot. Dit jaar waren er rond de 700 deelnemers, dat is wel iets minder dan de voorgaande edities maar we hebben goede hoop dat dit de komende jaren weer terug gaat groeien naar de 1100 die voorheen op dit toernooi waren.

Aan dit toernooi deden mensen mee uit onder ander Amerika, Canada, Wales, Ierland, België en Nederland. Het was daarmee dus een zeer internationaal toernooi. Alle deelnemers werden ingedeeld naar leeftijd en graduatie, waardoor een zo eerlijk mogelijke competitie ontstaat. Elke deelnemer kon dan meedoen aan de onderdelen loopvormen en het vrij gevecht. Voor de gevorderden is er ook nog het onderdeel wapenloopvormen.

Uiteindelijk waren er voor Shi Sun twee gouden, zes zilveren en vijf bronzen medailles. Dit is een uitstekende prestatie op een groot toernooi als dit. Ook de deelnemers die dit keer net buiten de prijzen gevallen zijn hebben het uitstekend gedaan en hebben heel veel ervaring opgedaan.

De prijswinnaars zijn: Emma de Boer: brons met sparren, Jurre Tazelaar: zilver met sparren en brons met wapenloopvormen, Kim Deumer: goud met sparren, Sanne Wierda: zilver met sparren, Sara Ahmar: zilver met loopvormen, Thomas Lolkema: zilver met loopvormen en brons met sparren én wapenloopvormen, Yaëla Lobbes: goud met loopvormen en zilver met wapenloopvormen en brons met sparren, Master Ronald Pander: zilver met wapenloopvormen.

Nu gaan de sporters van Shi Sun zich voorbereiden op de volgende grote toernooien, waaronder het Dutch Open Championship wat op zaterdag 17 juni gehouden zal worden in de Waddenhal te Harlingen.

Tang Soo! 

|Doorsturen

BuienradarAgenda