Sport

Tweede wedstrijd Copini 60+ kaatscompetitie

Ondanks dat enkele kaatsers door ziekte en oververmoeidheid vanwege gespeelde wedstrijden in het weekend afwezig waren konden wij ook weer enkele nieuwkomers verwelkomen.

In perk 3 kaatsten partuur 5 met Douwe Broersma en debutant Kas van der Heide tegen partuur 6 met Hobbe Kooistra en Geert Voogd. Hobbe was duidelijk uit op revanche na de vorige week verloren partij en liet dat zien met een degelijke opslag en uitslag. Geert was nog steeds in de wolken van de glorieuze overwinning van vorige week en toonde vormbehoud. Debutant Kas van der Heide bleek het kaatsen nog niet verleerd en is een goede aanwinst voor de 60+. Douwe Broersma bleek nog lang niet hersteld van de 4 gespeelde partijen de dag ervoor en maakte weer te veel opslagfouten. Hobbe en Geert pakten op 6 gelijk het eerste eerst en vervolgens ook het tweede op 6 gelijk doordat scheids Age Tichelaar de uitgeslagen bal voor de kaats keerde in het voordeel van partuur 6. Het werd 0-3 voordat Douwe en Kas een eerst pakten, 1-3. Na 1-4 kwamen Douwe en Kas op 2-4 en kregen weer wat meer zelfvertrouwen. Maar op de stand 6 gelijk in het volgende eerst had Geert geluk met zijn opslagbal die enkele centimeters over de voorlijn binnen viel en niet uitgeslagen werd door Douwe. 2-5. Op 2-5 + 6-6 sloeg Douwe aan de opslag de bal 3 meter buiten en was het over en uit.

In perk 2 kaatsten de topper Pollie Kwast, Klaas Kloosterman en Tommie Zuiderhof tegen Frans Alberda, Gerrit Bijdeweg en Teake Koster en dat werd een spannende partij. Normaal suuden je zegge dat mut Pollie en c.s. winne met 2 vingers inne neus, maar dat ging niet semaar. Ut wudde eerst al spullen geliek en 4-6 voor Frans Alberda c.s. en dat kwam vooral deur enkele missers van Pollie. Je binne ut niet went maar Pollie sloeg ze betieden hast wel een meter of 3 mis. Ut wudde dan oek 2-3 voor Frans en sien maten maar ja toen kreeg die Kwast toch weer even de vorm en kwamen ze 4 om 3 voor. Met steun van Bijdeweg en Koster kwamen de mannen weer voor en brochten ze de stand op 4 om 5. Tommie Z kreeg de bal wat te vaak verkeerd in sien grote klauwen en dat leverde wat perk missers op. Klaas Kloosterman had inmiddels oek ut haar uut sien ogen haalt en se kwamen ze toch terug naar 5 eersten geliek. Pollie gaf bij de stand 2-6 nog een fraaie zitbal, eindelijk, dus 4-6. Toen viel de laatste slag in het voordeel van Frans Alberda c.s. 5 om 6.

In perk 1 waren Piet Stellingwerf, Geert Zeilmaker en Andries Koornstra teugen Johannes Hinrichs, Sieds Swart en Kerst Heida anne beurt. Piet donderde hast al om toen ie sien Terlenka broek uuttrekke moest op ut sportbroekje an te krijen. Nou die Heida begon eerst aardig te knoeien, toch pakten se ut eerste eerst deur atleties werk van de agrariër Sieds Swart. Bij de stand 2 om niks had Andries Koornstra wat missers dus wudde ut 2 om 1 eerst. Ut ging mooi liek op en op 4-4 en 6-6 was die Swart weer belangriek want hij gaf een zitbal 4 om 5 dus. Bij de stand 4 om 5 pakte Piet Stellingwerf de eerste 2 deur de bal met sien grote poot vier en vieftig de bal te keren. Dat was 5-5 en ut wudde 4-4, mede deur 2 voorballen van de toch aardig overlopende Geert Zeilmaker. Partuur Swart pakte de winst op 4-6 deur zeer takties te kaatsen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda