Sport

Twee nieuwe hoofdtrainers voor HMHC

HMHC is sinds het begin van dit hockeyseizoen maar liefst twee hoofdtrainers rijker: Joyce Heida en Onno Jan Onnes. Daarmee investeert de club verder in het opleiden van jeugdspelers en het professionaliseren van het technische beleid binnen HMHC.

Vlnr: voorzitter Frank Burkels, Joyce Heida en Onno Jan Onnes.

Het aanstellen van beide jonge hoofdtrainers is extra bijzonder, omdat Joyce en Onno Jan al vanaf hun jeugd bij HMHC spelen. Zelf opgeleid en opgegroeid in Harlingen gaan ze dus nu de volgende generatie hockeyers en hockeysters trainen. Ze bouwen verder op de basis die de afgelopen jaren is gelegd door hun voorgangers Maarten Salverda en Jong Min Tamminga, die afscheid namen tijdens het 50-jarig jubileumweekend afgelopen juni.

“Als club zijn we daar uiteraard bijzonder trots op en blij mee”, aldus voorzitter Frank Burkels. “Bij alle negentien teams hebben we nu twee trainers op het veld staan. Naast een van beide hoofdtrainers is er ook altijd een jonge trainer in opleiding aanwezig. Dat zijn jongens en meisjes vanaf 14 jaar die we zo ook weer opleiden. Daarnaast gaan Joyce en Onno Jan zich bezighouden met het verzorgen van clinics voor scholen en met Jongerenwerk Harlingen. Lekker buiten sporten in een team!”


Overigens is er altijd de mogelijkheid om gratis met een aantal proeftrainingen aan de Westerzeedijk mee te doen. Dat kan al vanaf 5 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Op www.HarlingerMHC.nl is hierover meer informatie te vinden. Beide hoofdtrainers vertellen je graag meer over hockey!

 

|Doorsturen