Sport

Twee mooie ledenkaatswedstrijden bij KV Eendracht

Op het kaatsterrein van KV Eendracht vonden afgelopen zondag twee kaatswedstrijden plaats. Om 10.00 uur werd er niet alleen gestart met de Bakkerij Elsinga-partij (harde bal) voor de senioren, maar ook met de Visser Jeugdleden-partij (zachte bal). Bij de Visser Jeugdleden-partij werd er gekaatst met een winnaars- en herkansingsronde.

Alle acht deelnemende parturen waren samengesteld uit een kaatser uit de jongste en oudste jeugdcategorie, waarbij men beide een opslag- en perkfunctie vervulde. Na de eerste omloop gingen alle kaatsers door voor het spelen van de tweede omloop in een winnaars- of herkansingsronde en plaatsten de winnaars zich vervolgens voor de finales.

In de finale winnaarsronde bleek nogmaals de oppermacht van Ruben Keizer, die goed ondersteund werd door Yannick Beuker. Ze waren een maatje te groot voor Luuk Smit en Lucas Vlieger. In de finale herkansingsronde kaatsten Damian Duursma en Kyron Douwsma tegen Milan van Winden en Sil Odolphi.

Deze twee gelijkwaardige parturen kaatsten een spannende partij waar achteraf de zitbal van Damian op de stand 3-2 + 6-6 cruciaal bleek te zijn en ze wonnen de partij op de stand 5-3 + 6-6.

De waardebonnen werden vervolgens aan de volgende prijswinnaars uitgereikt. Winnaarsronde: 1) Ruben Keizer en Yannick Beuker, 2) Luuk Smit en Lucas Vlieger. Herkansingsronde: 1) Damian Duursma en Kyron Douwsma, 2) Milan van Winden en Sil Odolphi.

|Doorsturen

BuienradarAgenda