Sport

Twee kampioensteams bij HMHC

Afgelopen zaterdag werden maar liefst twee teams van HMHC kampioen in hun competitie. Beiden speelden op hun eigen manier spannende laatste wedstrijden tegen dezelfde andere Friese club: Quick Stick uit Heerenveen.

HMHC MO12-9 komt terug na achterstand en is kampioen

De jongens en meiden van MO12-9 begonnen erg gespannen aan hun wedstrijd en stonden in het eerste kwart al met 3-0 achter. Gelukkig wisten ze de stand om te draaien (en hun shirts) en wonnen ze uiteindelijk met 3-4 in Heerenveen. Het werd nog erg spannend in de laatste minuten met een aantal strafcorners tegen, maar ze hielden goed stand. Terug in Harlingen kon het feest beginnen.

 

HMHC MO16-1 wint kampioenswedstrijd met 1-0

Op 8 juni was het zo ver: de kampioenswedstrijd van de MO16-1 van HMHC. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen een gewaagde tegenstander. Wie de wedstrijd besliste was ook kampioen. De eerste helft had Harlingen veel kansen waarvan er veel werden tegengehouden. Gelukkig, net voor de tweede helft, kreeg Harlingen een strafcorner. Het eerste schot had de keeper, gelukkig was er een rebound en deze zat er in, 1-0 voor Harlingen.

In de tweede helft waren de zenuwen voelbaar. Nu kreeg tegenstander Quick Stick veel kansen. De tegenstander scoorde via een strafcorner maar deze werd gelukkig afgekeurd. De wedstrijd was voorbij, het gejuich van het publiek was goed te horen want, MO16-1 kampioen!

Na tien jaren met z’n allen te hebben gehockeyd was dit toch echt de allerlaatste wedstrijd. Dat werd uitbundig gevoerd op de club met zelfs een optreden van Wiebe van Dijk.

|Doorsturen

BuienradarAgenda