Sport

Trimhockeyers HMHC doen goede zaken

Afgelopen maandag werden er weer de maandelijkse wedstrijden gespeeld door de trimhockeyers van HMHC. Iedere maand op een andere club in Friesland, deze keer aan de Westerzeedijk in Harlingen. Het werd weer een geslaagde avond met een gezellige nabespreking tussen alle teams.

De Harlinger trimhockeyers deden goede zaken. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het altijd sterke Graspiepers uit Drachten. HMHC begon zeer sterk en kwam op een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. Het leek er lang op dat het ook de eindstand zou worden, maar helaas scoorde Graspiepers vlak voor tijd toch nog op knappe wijze.

 

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen nieuwkomer Dokkum, dat dit jaar voor het eerst wedstrijden speelt. Voor een aantal spelers was het zelfs hun allereerste hockeywedstrijd. HMHC was duidelijk sterker en zette Dokkum vanaf het begin vast op eigen helft. Uiteindelijke eindigde de zeer sportieve wedstrijd in een 3-0 eindstand.

 

De Harlinger trimhockeyers handhaven zich na twee speelavonden in de top van de competitie. Na afloop hadden de trimmers dan ook het hoogste woord, waarbij de catering uitstekend verzorgd werd door Jeroen en Loes.

 

Zonder scheidsrechters kan er natuurlijk niet gespeeld worden. De wedstrijden werden deze keer weer prima gefloten door vader en zoon Nieuwland, Renée de Jong en Nienke Bijlsma. Ondanks dat bij trimhockey de sportiviteit voorop staat, is er ook wel het nodige fanatisme en is het fijn als de wedstrijden in goede banen worden geleid.

 

Ook deze keer deden er weer nieuwe en oude talenten mee bij HMHC. Heb je ook zin om (weer) te komen hockeyen? Je bent van harte welkom om op maandag mee te trainen met de gemengde groep (20.30 uur) en op donderdag met de damesgroep (19.30 uur). Een stick kun je altijd lenen op de club, een bitje kun je ter plekke aanschaffen. Overigens wordt er op maandagavond 15 november weer in Harlingen gespeeld.

|Doorsturen

BuienradarAgenda