Voetbal

Trainerstalent bij Zeerobben

Wie veel bij Zeerobben komt op zaterdag maar ook doordeweeks kan het niet ontgaan zijn. Het barst van het talent. Met name bij de onderbouw lijkt Zeerobben grote stappen gemaakt te hebben. Er worden geen standen en uitslagen meer bijgehouden bij de JO10, JO9 en JO8 maar wie deze jongens zaterdag ziet voetballen kan niet anders concluderen dat Zeerobben vaak verder is als de tegenstanders. Niet zozeer fysiek maar wel op technisch/tactisch niveau. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Daar wordt hard voor gewerkt en misschien ligt de sleutel tot succes wel bij de Waddenrobkes.  

Dit keer niet de kinderen op de voorgrond maar de trainers van de Waddenrobkes. Zij zorgen al op vroege leeftijd voor de basistechnieken bij de kinderen. Dat ze plezier hebben met elkaar is vanzelfsprekend. (Foto: Frans Bode)

De Waddenrobkes bij Zeerobben draaien op volle toeren! De grote groep kinderen die iedere woensdag spelenderwijs leert voetballen wordt iedere training ingedeeld in kleine groepjes van 6-8 kinderen. Hiervoor heeft de club veel trainers nodig.

 

Iedere woensdag staan de Waddenrobkes met 6-10 trainers op het veld. Naast ervaren voetbaltrainers als Edwin Zijlstra, de teruggekeerde Sander Helfrich en Wietse de Wit dient zich dit jaar ook een nieuwe groep jonge trainers aan, spelers van de jeugdteams bij Zeerobben.

 

JO19-1 spelers Daan de Schiffart en Harmen ten Hoeve zijn alweer met hun tweede of derde jaar bezig bij de Waddenrobkes. Nieuw bij de trainersgroep is Cyrus Boerman, speler van JO19-1. Naast voetballen volgt Cyrus de opleiding CIOS. Hij loopt stage bij verschillende teams van Zeerobben, waaronder de Waddenrobkes. Nieuw zijn ook Pepijn Otten, Lars de Boer, Ralph Debipersad en Jort Albada, allen spelers van  JO15-1. Deze jongens doen het echt fantastisch! Ondanks hun nog jonge leeftijd zie je meteen dat het trainersbloed erin zit bij deze jongens. Bovendien is de jongste jeugd van Zeerobben gek op deze jongens. Een prachtig voorbeeld hoe Zeerobben het voetbalspelletje van de ene generatie doorgeeft aan de andere generatie. Zeerobben is er maar wat trots op.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=-x7bk0jYLLM

|Doorsturen