Toch nog een puntje voor fc Harlingen VR1

Zaterdagmiddag speelden de dames van fc Harlingen thuis tegen de dames van Scharnegoutum. Dat het zwaar zou worden wisten het team van te voren. In de uitwedstrijd speelden de Harlingers gelijk nadat ze lang met 0-1 voor stonden.

Helaas was trainer Evan verhinderd in verband met verhuizing van familie in Den Haag. Maar gelukkig stond Koots aan de kant die alles verder regelde qua wissels. Vooraf werd er nog teamfoto gemaakt en daarop werden verschillende varianten gemaakt. Een leuke spontane, foto serieus met begeleiding en dan nog foto met de sponsoren.

Nadat pupil van de Week Rixt Jagersma had gescoord begon de wedstrijd. De dames van fc Harlingen begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden kans naar kans maar helaas stond het vizier nog niet scherp genoeg, tja en als je dan zelf niet het doel weet te vinden dan weet je dat hij vaak aan de andere kant wel valt en zo nu ook. Door onoplettendheid van fc Harlingen kon de spits van Scharnegoutum makkelijk scoren en werd het tegen de verhoudingen in 0-1. Na ongeveer 30 minuten spelen kreeg de thuisploeg een vrije trap op de helft van Scharnegoutum. Saskia wilde deze snel nemen maar trapte in de grond met als gevolg enkelbanden gescheurd en breukje in haar enkel (helaas voor het team en voor haarzelf einde seizoen).

Daarop besloten beide teams gelijk de rust maar in te gaan en dan de tweede helft 55 minuten te voetballen. Na rust was het even zoekende wat betreffende posities maar al snel creëerde de dames van fc Harlingen weer kansen. Maar ook moesten ze oppassen voor de snelle en fysieke spitsen van Scharnegoutum. Een vrije trap rand zestien belandde helaas op de lat. Gelukkig kon fc Harlingen vlak voor tijd de stand toch nog gelijk trekken door een mooie goal van Demi. Na nog wat kansen vond de scheidsrechter het wel goed. Toch nog een puntje voor de dames van fc Harlingen.