Sport

Timo Vlagsma en Sven Vrij winnen Verf van der Feer bokaal in Sneek

Woensdag 25 september waren de afsluitende jeugd wedstrijden om de Verf van der Feer Bokaal voor het seizoen 2019 op wielerbaan ‘het Schuttersveld’ in Sneek. De organisatie was in handen van WV Snits. Van WCT Ouwe Seun stonden er maar liefst zes jeugdrenners aan de start: Sven, Wietse, Abe, Björn Timo en Twan, zij verdedigden de clubkleuren.

Voor de jeugdleden van WCT Ouwe Seun was dit een zeer succesvolle afsluiting van het seizoen, ze gingen uiteindelijk met vijf medailles naar huis. Hier is de relatief jonge wielervereniging best trots op. De trainingen onder leiding van Sicco Jellema worden door de jongens met veel passie afgewerkt en ze merken dat het jeugdwielrennen enorm in de lift zit.

Begonnen werd met de jongste jeugd tot en met negen jaar, hier stonden geen jeugdleden van WCT Ouwe Seun aan de start. Na twee rondjes koers eiste Kluun van Doorn de overwinning voor zich op door Levi Koopmans en Ilse Bloemsma voor te blijven in de sprint.

Vervolgens stonden de renners van 10-12 jaar aan het vertrek. Hier stonden Sven de Vrij en Wietse Borst aan de start. Sven Vrij bleek de beste, hij werd op het podium vergezeld door Ben Dekker op de tweede en Wietse Borst op de derde plaats.

Tot slot was het de beurt aan de oudste categorie, bestaande uit renners tussen de dertien en vijftien jaar. Hier stonden Abe Santema, Timo Vlagsma, Björn Sietzema en Twan Vlagsma aan de start. Twee ronden voor het einde gingen de gebroeders Vlagsma (de vliegende Vlagsma’s) ervandoor, waarna Timo de zege greep door Twan voor te blijven in de sprint. Abe Santema pakte in deze categorie het brons.

Al met al een mooie avond jeugdwielrennen op het Schuttersveld, waarbij zeker een eervolle vermelding voor het vele en enthousiaste publiek op zijn plaats is.

Voor meer informatie over onze wielervereniging verwijzen wij u naar onze website: www.wctouweseun.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda