Voetbal

Tikkie, taka, teamprestatie beloftes Zeerobben

Coronatijd, voor velen een verschrikkelijke tijd. Thuis werken, winkels gesloten, mondkapjes, schrale handen van de desinfectie en ga zo maar even door. Voor twee jongens uit Congo heeft de Coronatijd nog een extra lading. De jongens zijn uit hun eigen land gevlucht naar Nederland. Maar ja, daar sta je dan met een tasje vol kleren in een land waar alles in tempo gaat, je de taal niet machtig bent en in je eigen land geen Engelse lessen hebt meegekregen. In Nederland zijn ze terecht gekomen op de opvang waar Pim Bleichrodt, speler bij de beloftes van Zeerobben, momenteel groepsbehandelaar is. 

Vanaf het begin is gekeken naar de benodigde spullen voor deze jongens want met twee setjes kleren en te kleine schoenen ga je het niet redden. Wat meteen opviel was dat de jongens erg graag wilden voetballen. Elke dag kwam de vraag vanuit de jongens of ze konden gaan sporten en dan het liefst een balletje trappen. Daar ging het voetbalhart van de speler bij de beloftes van Zeerobben sneller van kloppen.

 

De jongens werden aangemeld om mee te trainen bij een voetbalclub. Maar hoe gaan ze voetballen zonder enige uitrusting. Er werd door Pim samen met de trainer van de beloftes, Camaru van Oostveen, gezocht naar mogelijkheden. Onder andere mensen vragen naar kleding/voetbalschoenen etc. voor de jongens. Assistent-trainer Steffen Nota opperde om de jongens van het team te vragen een klein bedrag doneren zodat er mooie nieuwe spullen gehaald konden worden. Er waren meteen veel positieve reacties. En zo werden er al snel vele Tikkie’s gestuurd. De jongens moesten zelf maar bepalen of ze wilden doneren en zo ja, hoeveel ze wilden doneren.

 

Uitkomst van het Tikkie was uiteindelijk €150,30! Initiatiefnemer Pim Bleichrodt was blij verrast en  enorm dankbaar voor het ontzettend gulle gebaar vanuit zijn team. Hierop werd direct actie ondernomen en met beide heren werd Aktiesport bezocht. En daar hebben de jongens een prachtig tenue en voetbalschoenen gescoord. Ze zijn de beloftes van Zeerobben hier erg dankbaar voor. 

 

Zo zie je, dat ook in een tijd waarin zeer weinig in teamverband is opgetrokken vanwege Corona, dit niks afdoet aan de hechte band die je als team met elkaar kunt hebben. Een mooie spontane en prachtige actie van dit team met een geweldig eindresultaat. Jongens die kunnen voetballen in voetbaltenue en op voetbalschoenen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda