Sport

Terugblik HMHC zaalseizoen

In de maanden december, januari en februari wordt er door de teams van HMHC in de zaal gehockeyd. Zaalhockey is uitstekend voor techniek, positiespel en natuurlijk voor het teamgevoel, omdat je gewoon door kunt spelen in de winterperiode. Het is in het voorjaar dan ook altijd merkbaar op het veld als spelers de hele winter doorgespeeld en getraind hebben in de zaal.

Trainen gebeurt zowel in Harlingen als in Franeker. Helaas is er in Harlingen onvoldoende zaalruimte, vandaar dat de teams moeten uitwijken. Ook de thuiswedstrijden worden zowel in de eigen Waddenhal als in De Trije in Franeker gespeeld. Zo’n 50 scheidsrechters hebben de thuiswedstrijden gefloten, een hele klus die weer prima geklaard is. Ter voorbereiding is er zelfs een clinic in Amsterdam gevolgd bij Robert Tigges, de coach van de dames van Amsterdam (landelijke hoofdklasse) en zelf topzaalhockeyer.

Er hebben deze winter weer vele teams in de zaal gespeeld. Van de F-jes tot aan de senioren, op alle niveaus binnen HMHC. Er werden wedstrijden gewonnen en verloren, en MB1 is zelfs kampioen geworden, maar er is vooral met veel plezier en inzet gehockeyd in de maanden dat we vanwege het weer niet op het veld terecht kunnen. Ook komend seizoen zullen we weer veelvuldig in de zaal spelen, waarbij we ernaar streven dat iedereen gaat zaalhockeyen.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda