Sport

Teatse Tichelaar tweede in nationale survival competitie

Teatse Tichelaar kampt al sinds oktober 2017 met een knieblessure. Uiteindelijk kwam hij in januari 2018 terecht bij een sportfysio in Leeuwarden die hem aardig van het probleem afhielp. Toch duurde het nog tot maart voor hij de hardloopschema’s weer kon oppakken. In die periode had hij aardig wat tempo ingeleverd. Dat heb je op die leeftijd (63). 

De runs in Kootstertille (11 maart; te laag tempo) en het NK korte afstand in Zeist (18 maart; uitgestapt) waren geen succes. In april liep hij een koppel in Bathmen met survival collega John Wiggerman. Daar begon het herstel zich wel al af te tekenen. Het looptempo was al een stuk beter en er kwam geen reactie op de knie.

In Steenbergen op 29 april liep Teatse weer met de naaste concurrentie mee maar door een misser in een combinatie hindernis zakte hij toch weer terug in het wedstrijdveld. Op 27 mei in Dronten was daar de wederopstanding met een prima race met zeer warme omstandigheden en een verdiende eerste plaats bij de H50+.

In de Knipe op 2 maart besloot hij geen NK lange afstand te lopen om de knie niet opnieuw te overbelasten. Dus liep hij op de zaterdag met survival collega Gerald Zandbergen uit Vollenhove de koppelrun over 8 km met 33 hindernissen. De heren hadden er zin en pakten vanaf het begin gelijk de koppositie om die niet meer af te staan. De heren raffelden het parkoers af in 1 uur en 5 minuten. Op de zondag werd er nog eens het zelfde parkoers gelopen met een groepje sporters die op woensdagavond bij hem in de Willemshavenloods een fitnesstraining volgen. Deze keer deden er drie mee, maar ook zoon Tiemen was weer eens van de partij. Annalies Bouma, Jelle de Wit en Johan van Ruiten gingen de uitdaging aan. Iedereen haalde de finish. Echt een hele goede prestatie. Wil je een samenvatting zien van hun avontuur, zoek dan op YouTube onder Survivalrun de Knipe 2018 (gemaakt door Wietse de Wit).

Bij de laatste wedstrijd in Harreveld liep Teatse de laatste competitiewedstrijd. Ook hier maakte hij een fout in een combinatiehindernis en zat er niet meer in dan een derde plaats H50. In het algemeen eindklassement 50+ leverde hem dat een tweede plaats op en moest de vorig jaar gewonnen wisselbeker weer worden ingeleverd. Na een wisselvallig seizoen met een langdurige knieblessure toch nog een mooi resultaat.

Op 9 september is de start van het nieuwe seizoen met gelijk een NK in het Limburgse Gennep. 

|Doorsturen