Sport

Teatse Tichelaar snel in survivalrun Groningen

De run in Groningen bestaat al een aantal jaren, maar tot nu toe alleen in wedstrijdvorm voor de jeugdcategorieën en recreatief. Dit jaar werd er voor het eerst een KSR (Korte survivalrun) georganiseerd en deze telt automatisch ook mee voor het klassement in de landelijke competitie. Een korte run is meestal rond de 8 tot 9 kilometer en had in dit geval 33 hindernissen.

Teatse had hier al eens vaker gelopen, maar alleen in koppelvorm. Nu dus in een KSR en was het zaak om de opgaande lijn van de vorige twee runs voort te zetten. De eerste run in Leeuwarden op 6 oktober ging nog wat stroef, maar in Vollenhove vorige week ging het al weer beter. In beide wedstrijden pakte hij een tweede plaats in de 50+ klasse. In Groningen moest het loop- en klimtempo verder omhoog. Ook zijn zoon Tiemen stond weer aan de start. Na twee maanden training en twee wat mindere runs wilde Tiemen hier beslist een goed resultaat neerzetten. Teatse zat in de tweede startgroep, samen met clubgenoten Lisan de Vries en Barteld de Jong. Lisan hoort bij de top van Nederland maar loopt meestal de langere afstanden. Aanhaken en bijblijven was de opdracht. Lisan en Barteld gingen hard weg en Teatse had in het begin moeite om het snelle tempo te volgen. Het lukte maar hij liep op de top van zijn vermogen met meer dan 13 km/u onverhard. 

Halverwege was het clubtreintje nog steeds in stand, maar Barteld kreeg het zwaar. Hij moest eraf en Teatse en Lisan denderden door. Teatse verslikte zich vlak voor het einde echter in een hindernis, moest ’m overdoen en liep na het kajakken verkeerd. Lisan was uit het zicht verdwenen en Teatse miste daarmee zijn haas. Toch pakte hij het tempo weer op (terug naar bijna 14 km/u) en liep het laatste deel naar de finish alleen. De finish was in 1 uur 6 min 46 sec en daarmee werd hij 25e overall en weer tweede 50+. Het verschil met nummer 1 50+ was slechts 46 seconden. Dat was dus wel jammer. Zonder die misser en het verkeerd lopen had een eerste plaats er wel ingezeten. Lisan finishte drie minuten voor hem.

Tiemen pakte alle hindernissen in één keer en finishte in 1.20.48. Een mooie prestatie na zo weinig training. Met wat meer training zullen zijn resultaten alleen maar toenemen. Volgende wedstrijd is komende zaterdag in het Utrechtse Doorn: de Hang-on run.

|Doorsturen

BuienradarAgenda