Sport

Teatse Tichelaar laat kostbare punten liggen bij survivalrun De Knipe

Een aantal toppers uit het KSR-circuit (Korte Survivalrun ) liet de run in De Knipe (vlakbij Heerenveen) zaterdag 25 mei aan zich voorbij gaan. Een uitgelezen kans voor de rest van het deelnemersveld om flink wat punten te scoren voor de competitie.

Immers, de punten worden toegekend aan de hand de achterstand die je oploopt  ten opzichte van de nummer 1. Hoe langzamer  de nr. 1 qua tijd en hoe dichter je er op zit, des te meer punten dat oplevert. Bij een systeem waarbij je slechte resultaten kunt vervangen door betere, moet je daar dan wel optimaal gebruik van maken. Dat was ook de inzet van Teatse Tichelaar. Hij had nog een drietal mindere resultaten staan, dus was dit een mooie gelegenheid om een daarvan  te vervangen door een beter resultaat. Helaas het liep anders dan gepland.  Tichelaar zat in de tweede startgroep en was na het zagen (een stukje van een balk wat vervolgens door een gleufje moet passen) als eerste weg. De eerste swingovers gingen prima en hij wist voor in de groep te blijven. Het looptempo was prima, zo rond de 12,5 km per uur. Bij een combinatiehindernis ging het echter goed mis. Tichelaar greep tot twee keer mis en moest de combi dus drie keer doen. Dat leverde niet alleen heel veel tijdsverlies op maar mentaal knakte er ook iets. Het idee dat een optimaal aantal punten er niet meer in zat, zorgde ervoor dat het tempo dramatisch inzakte. De finish werd natuurlijk nog wel gehaald, maar veel vreugde leverde dat niet op.

Uiteindelijk finishte Tichelaar nog wel als derde 50+, maar de achterstand op de nr. 2 was slechts 1 minuut. Dat maakte het eindresultaat nog zuurder. Indien hij na de misser het tempo weer had opgepakt was die tweede plek zeker geweest. Een les dat je altijd door moet gaan tot de finish. Daar worden de prijzen verdeeld.

Er resten nog twee kansen om iets aan het klassement te doen: 16 juni in Harreveld en de laatste op 23 juni in Den Bosch. De laatste jaren pakte Tichelaar steeds een podiumplek in het eindklassement 50+. Twee jaar geleden won hij deze zelfs. Meer dan een derde plek zal er niet inzitten dit seizoen. De druk neemt toe want als er bij de laatste twee wedstrijden niet wordt gescoord, kan het ook nog wel eens een plak worden naast het podium.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda