Sport

Teatse Tichelaar bij top survivalrun Dronten

Het survivalrun-seizoen 2018-2019 nadert zijn einde. Met nog vier wedstrijden te gaan kan er nog veel veranderen in klassementen. Teatse Tichelaar (bijna 64) beleeft opnieuw door overbelaste knieën een moeizaam seizoen.

Na een bronzen medaille (50+) op het open NK korte run in Gennep en een eerste plaats in Ede (50+), raakte hij weer in de lappenmand. De fysiotherapeut moest er weer aan te pas komen om de zaak weer op de rails te trekken, maar dat ging niet zomaar. Teatse moest regelmatig trainingen van de schema’s van looptrainer Harry Jorritsma hier en daar bijstellen om de knieën te sparen. Dat had ook gevolgen voor de loopsnelheid in de runs. In de herfst- en winterperiode werden achtereenvolgens de volgende resultaten behaald in de KSR (korte survival run) 50+ klasse: Vollehove 3e, Doorn 3e, Dinxperlo 5e, Westerbork 3e, Gendringen 3e, Kootstertille uitgevallen. Wel veel podiumplekken maar het gaat in de competitie vooral ook om de punten. En daar kwam Teatse toch regelmatig wat te kort. Pas in Zeist op 24 maart was er enige verbetering in het looptempo. De knieën verleenden weer hun medewerking met weer een derde plaats. In Oldenzaal ging het prima, maar de koude waterpassages zorgen hier voor een wat minder resultaat. Opnieuw 3e plaats.

En dus nu zondag de run in Dronten. Wel een van zijn favoriete parkoersen; 8,5 km in de bossen rond Dronten met 47 hindernissen. De weersomstandigheden waren eindelijk weer eens in zijn voordeel. Vanaf de start (3e startgroep) ging het gelijk al hard en het tempo zou alleen maar beter worden. Ook het klimmen ging soepel en hier betaalden de harde klimtrainingen bij de Survivalvereniging Leeuwarden zich ook uit. Het looptempo tussen de hindernissen werd steeds verder opgeschroefd naar meer dan 14 km/u onverhard. Deelnemers uit eerdere startgroepen werden ingehaald. Het ging super. Het eindresultaat was een uitstekende 26e plaats overall van de 158 deelnemers. Tweede bij de heren 50+ (de Bond kent geen 60+ categorie) in 1.11.46. Teatse had weer laten zien nog lang niet afgeschreven te zijn en kan op zijn leeftijd nog prima met de Nederlandse top meekomen. Als de vorm zo blijft kan er in de komende 3 wedstrijden nog een aardige verbetering in het klassement komen, en wellicht net als voorgaande jaren een podiumplek in het eindklassement. Misschien levert dat nog eens de Hotze Schuil-trofee op.

|Doorsturen

BuienradarAgenda